Forum

Powrót Wolna ręka unijna, ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy

A.

Aleksandra .....

0

WR na podstawie 214 ust. 1 pkt 1 lit. a, zamawiający sektorowy
Pytanie techniczne.
Chcemy zrobić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy, żeby ograniczyć ryzyko jej unieważnienia. Jesteśmy po wysłaniu zaproszenia, przed rozpoczęciem negocjacji.
Pytanie techniczne - w Ogłoszeniu o dobrowolnej przejrzystości ex ante formularz wymaga wypełnienia pola "całkowita wartość zamówienia" i "Całkowita końcowa wartość zamówienia". Rozumiem, że wobec tego mogę to ogłoszenie opublikować dopiero po zakończeniu negocjacji dot. ceny? Czy może coś nie tak wybrałam/robię/źle rozumiem? Niby to ogłoszenie można zrobić od razu po zaproszeniu, ale przecież jeszcze nie znam tej ostatecznej wartości...
WR na podstawie 214 ust. 1 pkt 1 lit. a, zamawiający sektorowy Pytanie techniczne. Chcemy zrobić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy, żeby ograniczyć ryzyko jej unieważnienia. Jesteśmy po wysłaniu zaproszenia, przed rozpoczęciem negocjacji. Pytanie techniczne - w Ogłoszeniu o dobrowolnej przejrzystości ex ante formularz wymaga wypełnienia pola "całkowita wartość zamówienia" i "Całkowita końcowa wartość zamówienia". Rozumiem, że wobec tego mogę to ogłoszenie opublikować dopiero po zakończeniu negocjacji dot. ceny? Czy może coś nie tak wybrałam/robię/źle rozumiem? Niby to ogłoszenie można zrobić od razu po zaproszeniu, ale przecież jeszcze nie znam tej ostatecznej wartości...
0
2023-06-12 11:24 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Ja w informacjach dodatkowych robię adnotację, że niniejsze ogłoszenie przesyła do publikacji przed wyborem Wykonawcy. Na tym etapie brak jest wszystkich danych niezbędnych do uzupełnienia ogłoszenia. w związku z powyższym Zamawiający informuje, iż:
- w sekcji V.2.1. Decyzja o udzieleniu zamówienia - nie ma możliwości wpisania daty późniejszej niż aktualna tj. data sporządzenia ogłoszenia, data podjęcia decyzji o udzieleniu zamówienia nie jest Zamawiającemu na tym etapie znana. Zamawiający podał więc datę sporządzenia ogłoszenia.
- w sekcji V.2.4 Informacje na temat wartości zamówienia - w polu całkowita końcowa wartość zamówienia Zamawiający wskazał szacunkową wartość zamówienia. Na obecnym etapie całkowita końcowa wartość zamówienia nie jest Zamawiającemu znana. Zostanie ona podana w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia.
Ja w informacjach dodatkowych robię adnotację, że niniejsze ogłoszenie przesyła do publikacji przed wyborem Wykonawcy. Na tym etapie brak jest wszystkich danych niezbędnych do uzupełnienia ogłoszenia. w związku z powyższym Zamawiający informuje, iż: - w sekcji V.2.1. Decyzja o udzieleniu zamówienia - nie ma możliwości wpisania daty późniejszej niż aktualna tj. data sporządzenia ogłoszenia, data podjęcia decyzji o udzieleniu zamówienia nie jest Zamawiającemu na tym etapie znana. Zamawiający podał więc datę sporządzenia ogłoszenia. - w sekcji V.2.4 Informacje na temat wartości zamówienia - w polu całkowita końcowa wartość zamówienia Zamawiający wskazał szacunkową wartość zamówienia. Na obecnym etapie całkowita końcowa wartość zamówienia nie jest Zamawiającemu znana. Zostanie ona podana w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia.
0
2023-06-12 11:31 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy