Forum

Powrót PODMIOT UDOSTĘPNIAJACY ZASOBY

P.

Paula .....

1

Witam,
mam postępowanie tryb podstawowy:
chodzi o to czy jeśli wykonawca ma podmiot udostępniający zasoby to czy wykonawca i ten podmiot odrębnie muszą złożyć oświadczenie o braku podstaw wykluczenia i oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu?
Jeśli tak to czy takie zapisy muszą być koniecznie w SWZ, czy to wynika z ustawy?
I co w przypadku gdy te oświadczenia złożył tylko podmiot udostępniający zasoby?czy mam wezwać wykonawce do uzupełnienia oświadczeń?
Witam, mam postępowanie tryb podstawowy: chodzi o to czy jeśli wykonawca ma podmiot udostępniający zasoby to czy wykonawca i ten podmiot odrębnie muszą złożyć oświadczenie o braku podstaw wykluczenia i oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu? Jeśli tak to czy takie zapisy muszą być koniecznie w SWZ, czy to wynika z ustawy? I co w przypadku gdy te oświadczenia złożył tylko podmiot udostępniający zasoby?czy mam wezwać wykonawce do uzupełnienia oświadczeń?
0
2023-06-12 13:44 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

art. 125 ust. 5. - oboje składaja oswiadczenia.

Jesli nie masz oświadczenia od Wykonawcy, to nalezy wezwac do zlożenia takiego oświadczenia.
art. 125 ust. 5. - oboje składaja oswiadczenia. Jesli nie masz oświadczenia od Wykonawcy, to nalezy wezwac do zlożenia takiego oświadczenia.
0
2023-06-12 13:50 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy