Forum

Powrót Faktura za remont wydzierżawionego budynku

W.

Wojciech .....

7

Jednostka w której pracuję wydzierżawia budynek. Zgodnie z aneksem do umowy za prace budowlane wynikające z nakazu Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego odpowiada dzierżawca i po zakończeniu wystawia nam za całość fakturę. Faktura przyszła za około 200 tys. zł netto.

Jak to ma się do PZP? Czy ten aneks załatwia sprawę? W innym wypadku prawdopodobnie robilibyśmy postępowanie w trybie podstawowym.
Uwzględniać to w sprawozdaniu?
Większość faktur przechodzi przez moje stanowisko i opisuję czy podlega pod pzp, jeśli nie to dlaczego. Co w tym przypadku należy wpisać?
Pierwszy raz mam taką sytuację i nie mam pewności co z tym zrobić.
Jednostka w której pracuję wydzierżawia budynek. Zgodnie z aneksem do umowy za prace budowlane wynikające z nakazu Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego odpowiada dzierżawca i po zakończeniu wystawia nam za całość fakturę. Faktura przyszła za około 200 tys. zł netto. Jak to ma się do PZP? Czy ten aneks załatwia sprawę? W innym wypadku prawdopodobnie robilibyśmy postępowanie w trybie podstawowym. Uwzględniać to w sprawozdaniu? Większość faktur przechodzi przez moje stanowisko i opisuję czy podlega pod pzp, jeśli nie to dlaczego. Co w tym przypadku należy wpisać? Pierwszy raz mam taką sytuację i nie mam pewności co z tym zrobić.
0
2023-06-16 12:59 0

M.

Marzena .....

Fachowiec 163

czy nie jest tak, że skoro jest to wasz wydatek, to postanowieniami aneksu umowy dzierżawy obeszliście przepisy ustawy Pzp?
czy nie jest tak, że skoro jest to wasz wydatek, to postanowieniami aneksu umowy dzierżawy obeszliście przepisy ustawy Pzp?
0
2023-06-16 13:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy