Forum

Powrót Podatek VAT

J.

JOLANTA .....

15

Hey,
Chciałabym poznać Państwa stanowisko w następującej sprawie:
Prowadzę postępowanie na podstawie Regulaminu wewnętrznego. Wykonawca miał podać wartość oferty netto, podatek VAT i wartość oferty brutto. Wartość nie jest wynagrodzeniem Wykonawcy za wykonanie zamówienia, a została przyjęta na potrzeby oceny ofert. W postępowaniu Wykonawca miał podać też ryczałtowe ceny jednostkowe za wykonywanie robót w miarę wystąpienia potrzeby remontowej, w okresie 3 lat od podpisania umowy.
Wykonawca podał prawidłowo cenę netto i brutto, lecz źle wyliczył kwotę podatku VAT.
Czy można dokonać poprawy podatku VAT z uwagi na to, że nie jest to wynagrodzenie Wykonawcy, lecz kwota przyjęta na potrzeby oceny ofert. Czy należy odrzucić ofertę jako niezgodną z swz? Pozdrawiam w oczekiwaniu na dyskusję w przedstawionej przeze mnie sprawie.
Hey, Chciałabym poznać Państwa stanowisko w następującej sprawie: Prowadzę postępowanie na podstawie Regulaminu wewnętrznego. Wykonawca miał podać wartość oferty netto, podatek VAT i wartość oferty brutto. Wartość nie jest wynagrodzeniem Wykonawcy za wykonanie zamówienia, a została przyjęta na potrzeby oceny ofert. W postępowaniu Wykonawca miał podać też ryczałtowe ceny jednostkowe za wykonywanie robót w miarę wystąpienia potrzeby remontowej, w okresie 3 lat od podpisania umowy. Wykonawca podał prawidłowo cenę netto i brutto, lecz źle wyliczył kwotę podatku VAT. Czy można dokonać poprawy podatku VAT z uwagi na to, że nie jest to wynagrodzenie Wykonawcy, lecz kwota przyjęta na potrzeby oceny ofert. Czy należy odrzucić ofertę jako niezgodną z swz? Pozdrawiam w oczekiwaniu na dyskusję w przedstawionej przeze mnie sprawie.
0
2023-06-20 19:54 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Jolanto,
przez analogię do ustawy pzp poprawiłbym tę omyłkę jako oczywistą (aczkolwiek u mnie w regulaminie chyba jest informacja o tym, że mogę).
Jolanto, przez analogię do ustawy pzp poprawiłbym tę omyłkę jako oczywistą (aczkolwiek u mnie w regulaminie chyba jest informacja o tym, że mogę).
0
2023-06-21 07:39 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy