Forum

Powrót rob bud w trybie podst. z mozliwością negocjacji - wskazówki

A.

Anna .....

Fachowiec 145

proszę o cenne podpowiedzi, na co zwrócić uwagę tzn. na jaki artykuł ustawy. Będę prowadziła postępowanie na rob. bud. z art. 275 pkt 2 czyli z możliwością negocjacji. Już prowadziłam z tego art. postępowanie. Ale chodzi mi że szacunkową wartość nie przekroczy progu unijnego, ale jest kwota znaczna, ok. 20 mln zł. Może są jakieś przepisy, jakie? do obowiązkowego stosowania przy takiej kwocie na robotę budowlaną przy takiej wartości .
proszę o cenne podpowiedzi, na co zwrócić uwagę tzn. na jaki artykuł ustawy. Będę prowadziła postępowanie na rob. bud. z art. 275 pkt 2 czyli z możliwością negocjacji. Już prowadziłam z tego art. postępowanie. Ale chodzi mi że szacunkową wartość nie przekroczy progu unijnego, ale jest kwota znaczna, ok. 20 mln zł. Może są jakieś przepisy, jakie? do obowiązkowego stosowania przy takiej kwocie na robotę budowlaną przy takiej wartości .
0
2023-06-22 23:35 0

B.

Bartłomiej .....

54

ten tryb daje możliwość negocjacji a nie obowiązek. To Zamawiający decyduje czy będzie korzystał z negocjacji czy nie.
Art. 277, 278, 287. 288, 289, 290, 291. 293, 294, 296.

Do rozważenia:
- czy będziecie ograniczać liczbę Wykonawców zaproszonych do negocjacji,
- w ramach jakiego kryterium/ jakich kryteriów będziecie prowadzić negocjację.
ten tryb daje możliwość negocjacji a nie obowiązek. To Zamawiający decyduje czy będzie korzystał z negocjacji czy nie. Art. 277, 278, 287. 288, 289, 290, 291. 293, 294, 296. Do rozważenia: - czy będziecie ograniczać liczbę Wykonawców zaproszonych do negocjacji, - w ramach jakiego kryterium/ jakich kryteriów będziecie prowadzić negocjację.
0
2023-06-23 07:02 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy