Forum

Powrót Jak długo powinno wisieć (być dostępne) informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty, informacja z otwarcia

J.

Joanna .....

4

Mam pytanie bardziej pod kątem RODO ale w sumie jest związane jednak z ustawą Pzp. Nie znalazłam takiej informacji wprost w ustawie.
Pytanie brzmi: Jak długo powinny być dostępne na stronie postępowania: informacja z otwarcia, informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty i inne informacje w których potencjalnie mogłyby być dane osobowe.
Jak długo powinna być dostępna Specyfikacja wynika z przepisów. Czy odnośnie informacji z otwarcia i informacji o wyborze jest gdzieś wskazany taki termin?
Mam pytanie bardziej pod kątem RODO ale w sumie jest związane jednak z ustawą Pzp. Nie znalazłam takiej informacji wprost w ustawie. Pytanie brzmi: Jak długo powinny być dostępne na stronie postępowania: informacja z otwarcia, informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty i inne informacje w których potencjalnie mogłyby być dane osobowe. Jak długo powinna być dostępna Specyfikacja wynika z przepisów. Czy odnośnie informacji z otwarcia i informacji o wyborze jest gdzieś wskazany taki termin?
0
2023-06-23 14:25 0

M.

Mateusz .....

12

Ustawa wprost nie określa terminów dla stosownych informacji. Przyjmuje się, że "wiszą" one co najmniej tyle co SWZ. Inaczej nie miałoby sensu, by na stronie postępowania była sama tylko SWZ, bez informacji kiedy otwarto oferty i kiedy wybrano najkorzystniejszą ofertę. Informacje zawarte w tych dokumentach nie podlegają pod RODO, bo ustawa nakazuje ich upublicznienie.
Ustawa wprost nie określa terminów dla stosownych informacji. Przyjmuje się, że "wiszą" one co najmniej tyle co SWZ. Inaczej nie miałoby sensu, by na stronie postępowania była sama tylko SWZ, bez informacji kiedy otwarto oferty i kiedy wybrano najkorzystniejszą ofertę. Informacje zawarte w tych dokumentach nie podlegają pod RODO, bo ustawa nakazuje ich upublicznienie.
0
2023-06-23 14:41 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy