Forum

Powrót Referencje dla Konsorcjum

K.

Katarzyna .....

15

Konsorcjum wykonało zadanie na odbiór, transport i zagospodarowanie odpadów. Z otrzymanych referencji wynika ilość odpadów, wartość umowy oraz należytość wykonania zadania. Potrzebuję referencje na zagospodarowanie, które my jako PARTNER wykonywaliśmy. Nie wynika jasno z dokumentu kto co robił. Natomiast jasno wynika to z umowy realizacyjnej pomiędzy nami, a Liderem. Czy mogę posłużyć się takimi referencjami?
Konsorcjum wykonało zadanie na odbiór, transport i zagospodarowanie odpadów. Z otrzymanych referencji wynika ilość odpadów, wartość umowy oraz należytość wykonania zadania. Potrzebuję referencje na zagospodarowanie, które my jako PARTNER wykonywaliśmy. Nie wynika jasno z dokumentu kto co robił. Natomiast jasno wynika to z umowy realizacyjnej pomiędzy nami, a Liderem. Czy mogę posłużyć się takimi referencjami?
0
2023-06-26 08:27 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Można, trzeba to dokładnie opisać w wykazie usług. Ponadto można też napisać oświadczenie zamawiającemu (u którego ubiegacie się o zamówienie), albo zamawiający ma też możliwość bezpośredniego zapytania podmiotu na rzecz którego usługa była wykonywana, co kto robił. Można też wystąpić do zamawiającego o bardziej szczegółowe referencje z podziałem na zakresy zadań.
Startując w postępowaniu o udzielenie zamówienia, jak zamawiający dostanie referencje na konsorcjum, to on ma obowiązek ustalić czy dana usługa była przez was konkretne wykonana i czy spełniacie warunki udziału w postępowaniu.
Można, trzeba to dokładnie opisać w wykazie usług. Ponadto można też napisać oświadczenie zamawiającemu (u którego ubiegacie się o zamówienie), albo zamawiający ma też możliwość bezpośredniego zapytania podmiotu na rzecz którego usługa była wykonywana, co kto robił. Można też wystąpić do zamawiającego o bardziej szczegółowe referencje z podziałem na zakresy zadań. Startując w postępowaniu o udzielenie zamówienia, jak zamawiający dostanie referencje na konsorcjum, to on ma obowiązek ustalić czy dana usługa była przez was konkretne wykonana i czy spełniacie warunki udziału w postępowaniu.
0
2023-06-26 09:05 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy