Forum

Powrót pytanie do przetargu na dostawę energii elektrycznej

M.

Monika .....

15

Otrzymałam pytanie w PN na dostawę energii elektr i dotyczy ono kwestii wyceny energii wytwarzanej w mikroinstalacji zamawiajacego , którą ewentualnie (nie ma takiej możłiwości bo wytwarzamy znikome ilości) wykonawca odkupi od nas. Do SWZ dołączyłam oprócz kalkulacji ceny energii która wykonawca dostarczy, równiez kalkulacje z ceną 1 MWH energii wytworzonej w mikroinstalacji zamawiającego i odkupionej od zamawiającego
Oto pytanie:
.." wskazujemy, iż odkup energii będzie prowadzony po cenach ustawowych – tj. określanych kwartalnie przez Prezesa URE i nie będą one znane w dniu składania oferty. W związku z powyższym nie będzie możliwe załączenie uzupełnionego załącznika nr 2a."
Biorąc pod uwagę powyższe, wnioskujemy o usunięcie obowiązku załączenia do oferty załącznika nr 2a i odpowiednią modyfikację dokumentacji przetargowej w tym zakresie.Czy powinnam usunąć ten załącznik ?
Otrzymałam pytanie w PN na dostawę energii elektr i dotyczy ono kwestii wyceny energii wytwarzanej w mikroinstalacji zamawiajacego , którą ewentualnie (nie ma takiej możłiwości bo wytwarzamy znikome ilości) wykonawca odkupi od nas. Do SWZ dołączyłam oprócz kalkulacji ceny energii która wykonawca dostarczy, równiez kalkulacje z ceną 1 MWH energii wytworzonej w mikroinstalacji zamawiającego i odkupionej od zamawiającego Oto pytanie: .." wskazujemy, iż odkup energii będzie prowadzony po cenach ustawowych – tj. określanych kwartalnie przez Prezesa URE i nie będą one znane w dniu składania oferty. W związku z powyższym nie będzie możliwe załączenie uzupełnionego załącznika nr 2a." Biorąc pod uwagę powyższe, wnioskujemy o usunięcie obowiązku załączenia do oferty załącznika nr 2a i odpowiednią modyfikację dokumentacji przetargowej w tym zakresie.Czy powinnam usunąć ten załącznik ?
0
2023-06-27 14:02 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy