Forum

Powrót Odrzucić ofertę czy wezwać do złożenia wyjaśnień?

S.

Sylwia .....

3

Drodzy Zamawiacze, pomóżcie :)

Wykonawca miał podać w ofercie następujące informacje:
- nazwa producenta,
- typ / model
- opis techniczny zaoferowanego urządzenia.
W przypadku wpisania przez Wykonawcę sformułowań typu: „inne”, „różne”, „-” itp. lub pozostawienie pustej rubryki, spowoduje odrzucenie oferty.

Wykonawca podał model oraz pełny opis techniczny. Nie podał jednak nazwy producenta.
Po wpisaniu modelu w wyszukiwarkę znalazłam stronę tego wykonawcy na której bez problemu znalazłam informację na temat producenta zaoferowanego urządzenia.
Czy wezwać do złożenia wyjaśnień ws producenta czy odrzucić ofertę ze względu na brak informacji która obligatoryjnie miała w ofercie być podana?

Oferta jest jedna a na zakupie nam bardzo zależy ze względu na czas i środki .....
Drodzy Zamawiacze, pomóżcie :) Wykonawca miał podać w ofercie następujące informacje: - nazwa producenta, - typ / model - opis techniczny zaoferowanego urządzenia. W przypadku wpisania przez Wykonawcę sformułowań typu: „inne”, „różne”, „-” itp. lub pozostawienie pustej rubryki, spowoduje odrzucenie oferty. Wykonawca podał model oraz pełny opis techniczny. Nie podał jednak nazwy producenta. Po wpisaniu modelu w wyszukiwarkę znalazłam stronę tego wykonawcy na której bez problemu znalazłam informację na temat producenta zaoferowanego urządzenia. Czy wezwać do złożenia wyjaśnień ws producenta czy odrzucić ofertę ze względu na brak informacji która obligatoryjnie miała w ofercie być podana? Oferta jest jedna a na zakupie nam bardzo zależy ze względu na czas i środki .....
0
2023-06-28 14:07 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Zgodnie z waszymi zapisami powinniście ofertę odrzucić. Natomiast rozumiem dylemat sytuacji. Dlatego powinniście sobie odpowiedzieć na pytanie po, co chcieliście nazwę producenta i jaki wpływ ma ta informacja no to, czy oferta jest zgodna z SWZ? Gdybym była na waszym miejscu, to pewnie tym bym się kierowała przy podejmowaniu decyzji. Jednak nie chcę i nie będę wam niczego sugerować.
A w przyszłości proszę się zastanowić, czy w ogóle żądać nazwy producenta :)
Zgodnie z waszymi zapisami powinniście ofertę odrzucić. Natomiast rozumiem dylemat sytuacji. Dlatego powinniście sobie odpowiedzieć na pytanie po, co chcieliście nazwę producenta i jaki wpływ ma ta informacja no to, czy oferta jest zgodna z SWZ? Gdybym była na waszym miejscu, to pewnie tym bym się kierowała przy podejmowaniu decyzji. Jednak nie chcę i nie będę wam niczego sugerować. A w przyszłości proszę się zastanowić, czy w ogóle żądać nazwy producenta :)
0
2023-06-29 08:27 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy