Forum

Powrót Zamówienia poniżej 30 tys. euro

I.

Izabela .....

0

Witam, czy jest ktoś z administracji publicznej. Mam pytanie dotyczące regulaminu dla zamówień udzielanych poniżej progu? Czy można ogłosić ogłoszenie lub zapytanie ofertowe nie mając na to zabezpieczonych środków w planie finansowym? Np. zmiana planu finansowego została wysłana i czekamy na jej akcpetację? Czy samo postępowanie mogę ogłosić a najwyżej później unieważnić je z powodu braku środków?
Witam, czy jest ktoś z administracji publicznej. Mam pytanie dotyczące regulaminu dla zamówień udzielanych poniżej progu? Czy można ogłosić ogłoszenie lub zapytanie ofertowe nie mając na to zabezpieczonych środków w planie finansowym? Np. zmiana planu finansowego została wysłana i czekamy na jej akcpetację? Czy samo postępowanie mogę ogłosić a najwyżej później unieważnić je z powodu braku środków?
0
2023-07-03 12:31 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Nie ma już limitu 30 tysięcy euro, tylko są zamówienia poniżej kwoty 130 000zł (tzw. regulaminowe, poza ustawą PZP).
Można jak najbardziej, nie można tylko podpisać umowy nie mając środków, bo wtedy jest naruszenie dyscypliny. Możecie ogłosić zapytanie ofertowe i wpisać że zastrzegacie że w przypadku braku środków unieważnicie.
Nie ma już limitu 30 tysięcy euro, tylko są zamówienia poniżej kwoty 130 000zł (tzw. regulaminowe, poza ustawą PZP). Można jak najbardziej, nie można tylko podpisać umowy nie mając środków, bo wtedy jest naruszenie dyscypliny. Możecie ogłosić zapytanie ofertowe i wpisać że zastrzegacie że w przypadku braku środków unieważnicie.
0
2023-07-03 12:43 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy