Forum

Powrót Przedmiotowy czy podmiotowy środke dowodowy

A.

Anna .....

32

Czy Certyfikat systemu zarządzania jakością ISO 9001 i Certyfikat systemu zarządzania środowiskiem ISO 14001 jest przedmiotowym czy podmiotowym środkiem dowodowym?
I w momencie żądania takich certyfikatów należałoby dopisać ... lub równoważny?
Czy Certyfikat systemu zarządzania jakością ISO 9001 i Certyfikat systemu zarządzania środowiskiem ISO 14001 jest przedmiotowym czy podmiotowym środkiem dowodowym? I w momencie żądania takich certyfikatów należałoby dopisać ... lub równoważny?
0
2023-07-05 09:28 0

P.

Piotr .....

45

Wg google certyfikat zarządzania ISO 9001 to dokument, który potwierdza zgodność wyrobu, usługi czy procesu z określoną normą lub przepisami prawa. W takim wypadku wg mnie jest to przedmiotowy środek dowodowy bo dotyczy przedmiotu zamówienia.
Natomiast również wg google ISO 14001 to wiodący standard dotyczący systemów zarządzania środowiskowego. Funkcjonuje w oparciu o międzynarodowe standardy i stanowi potwierdzenie konsekwentnego wdrażania wszystkich elementów zmierzających do maksymalnego ograniczenia negatywnego wpływu organizacji na środowisko. Więc tutaj wg mnie to podmiotowy środek dowodowy bo dotyczy podmiotu/firmy (Wykonawcy).
Wg google certyfikat zarządzania ISO 9001 to dokument, który potwierdza zgodność wyrobu, usługi czy procesu z określoną normą lub przepisami prawa. W takim wypadku wg mnie jest to przedmiotowy środek dowodowy bo dotyczy przedmiotu zamówienia. Natomiast również wg google ISO 14001 to wiodący standard dotyczący systemów zarządzania środowiskowego. Funkcjonuje w oparciu o międzynarodowe standardy i stanowi potwierdzenie konsekwentnego wdrażania wszystkich elementów zmierzających do maksymalnego ograniczenia negatywnego wpływu organizacji na środowisko. Więc tutaj wg mnie to podmiotowy środek dowodowy bo dotyczy podmiotu/firmy (Wykonawcy).
0
2023-07-05 09:39 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy