Forum

Powrót kosztorys inwestorski sprzed 2 lat

J.

Joanna .....

19

Inwestycja się nam nieco przesunęła i minęły dwa lata od wykonania kosztorysu inwestorskiego.
Jak dla mnie sprawa jest oczywista, kosztorys jest starszy niż pół roku i trzeba zrobić rozeznanie rynku na wykonanie nowego kosztorysu. Ale merytoryczni krążą i dopytują czy aby nie można tego co jest aktualizować uwzględniając inflację. Uważam, ze nie. Jeśli ktoś tu uważa, że nie mam racji bardzo proszę o informację czy i co można tu nowego wymyśleć.
Inwestycja się nam nieco przesunęła i minęły dwa lata od wykonania kosztorysu inwestorskiego. Jak dla mnie sprawa jest oczywista, kosztorys jest starszy niż pół roku i trzeba zrobić rozeznanie rynku na wykonanie nowego kosztorysu. Ale merytoryczni krążą i dopytują czy aby nie można tego co jest aktualizować uwzględniając inflację. Uważam, ze nie. Jeśli ktoś tu uważa, że nie mam racji bardzo proszę o informację czy i co można tu nowego wymyśleć.
0
2023-07-05 13:29 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

myślę że nie ma co kruszyć kopii i szukać dodatkowej roboty. najlepiej zrobić"aktualizację" - metoda do wyboru przez merytorycznych :), ważne żebyś otrzymała WS z datą aktualną co do terminu wskazanego w ustawie :)
EDIT: no chyba że coś w zakresie pomieszano to może się okazac konieczne zrobienie nowego
myślę że nie ma co kruszyć kopii i szukać dodatkowej roboty. najlepiej zrobić"aktualizację" - metoda do wyboru przez merytorycznych :), ważne żebyś otrzymała WS z datą aktualną co do terminu wskazanego w ustawie :) EDIT: no chyba że coś w zakresie pomieszano to może się okazac konieczne zrobienie nowego
0
2023-07-05 13:41 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy