Forum

Powrót komisja przetargowa

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Hej, podpowiedzcie mi proszę, jak to najlepiej zrobić. Mam 5 osobową komisję przetargową (osoby a, b, c, d i e) i wychodzi teraz, że na otwarciu ofert będą 3 osoby (a, b i c )z 5, więc ok bo większość, ale później jak wyśle wezwanie do złożenia dokumentów i będzie wybór oferty to będą dalej 3 osoby (a, d i e), ale.. tylko 1 będzie ta sama, bo sezon urlopowy... Czy to będzie ok? Bo nie wiem jak to ugryźć
Hej, podpowiedzcie mi proszę, jak to najlepiej zrobić. Mam 5 osobową komisję przetargową (osoby a, b, c, d i e) i wychodzi teraz, że na otwarciu ofert będą 3 osoby (a, b i c )z 5, więc ok bo większość, ale później jak wyśle wezwanie do złożenia dokumentów i będzie wybór oferty to będą dalej 3 osoby (a, d i e), ale.. tylko 1 będzie ta sama, bo sezon urlopowy... Czy to będzie ok? Bo nie wiem jak to ugryźć
0
2023-07-06 08:35 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

Skoro przy czynnościach są 3 osoby to jest ok. Nie muszą być 3 te same. Właśnie dla takich sytuacji warto dodać do komisji więcej osób niż wymagane 3 - jeśli ktoś wypadnie z powodu choroby czy urlopu to nie opóźnia to pracy.
Poza tym jeśli kogoś nie było, a teraz jest to może się zapoznać z dokumentami, które wpadły w tzw. międzyczasie.
Skoro przy czynnościach są 3 osoby to jest ok. Nie muszą być 3 te same. Właśnie dla takich sytuacji warto dodać do komisji więcej osób niż wymagane 3 - jeśli ktoś wypadnie z powodu choroby czy urlopu to nie opóźnia to pracy. Poza tym jeśli kogoś nie było, a teraz jest to może się zapoznać z dokumentami, które wpadły w tzw. międzyczasie.
0
2023-07-06 08:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy