Forum

Powrót plan postępowań - łączenie zamówień, przyznane środki

M.

Michalina .....

25

Witam, zastanawiam się czy zaktualizować plan postępowań, bo mamy dwa różne dofinansowania na utwardzenie dróg, jedno już mamy przyznane, a drugie to w środę będzie podpisana umowa na otrzymanie kasy.
Myślę, że skoro jedno i drugie dotyczy utwardzenia dróg, to żeby puścić to jednym postępowaniem z możliwością składania ofert częściowych. Chyba może tak być, co?
Tylko że w związku z tym mam następujące wątpliwości:
1. Czy mogę tak to połączyć w jedno postępowanie i w jedną pozycję w planie, gdy nie mamy jeszcze środków.
2. Co z nazwą postępowania - powinny być tożsame z otrzymanymi dofinansowaniami - jeśli nazwę to ogólnie "Utwardzenie dróg gminnych" a wtedy w poszczególnych częściach nazwę tak żeby były zgodne z otrzymanymi dofinansowaniami, to będzie ok?
3. Jak u Was? Lepiej łączyć tożsame zamówienia czy robić więcej postępowań?
Witam, zastanawiam się czy zaktualizować plan postępowań, bo mamy dwa różne dofinansowania na utwardzenie dróg, jedno już mamy przyznane, a drugie to w środę będzie podpisana umowa na otrzymanie kasy. Myślę, że skoro jedno i drugie dotyczy utwardzenia dróg, to żeby puścić to jednym postępowaniem z możliwością składania ofert częściowych. Chyba może tak być, co? Tylko że w związku z tym mam następujące wątpliwości: 1. Czy mogę tak to połączyć w jedno postępowanie i w jedną pozycję w planie, gdy nie mamy jeszcze środków. 2. Co z nazwą postępowania - powinny być tożsame z otrzymanymi dofinansowaniami - jeśli nazwę to ogólnie "Utwardzenie dróg gminnych" a wtedy w poszczególnych częściach nazwę tak żeby były zgodne z otrzymanymi dofinansowaniami, to będzie ok? 3. Jak u Was? Lepiej łączyć tożsame zamówienia czy robić więcej postępowań?
0
2023-07-10 12:55 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Plan postępowań jak sama nazwa wskazuje jest planem, nawet jak coś zamieścicie to nie musicie tego realizować.
Plan postępowań jak sama nazwa wskazuje jest planem, nawet jak coś zamieścicie to nie musicie tego realizować.
0
2023-07-10 13:12 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy