Forum

Powrót Czy przesunięcie TSO zawsze pociąga za sobą zmianę TZO?

A.

Anna .....

13

Grupowicze mam dostawę do zrealizowania do 6 tygodni od dnia podpisania umowy.
Przesuwam pierwotny TSO o 3 dni. Czy MUSZĘ przesunąć też TZO?
Wiadomo, że ofert będzie max 3 ze względu na specyfikę i wyrobie się dużo wcześniej.
Swoją drogą zawsze myślałam że przesunięcie tso zawsze pociąga zmianę tzo a w nowej pracy zonk :)
Grupowicze mam dostawę do zrealizowania do 6 tygodni od dnia podpisania umowy. Przesuwam pierwotny TSO o 3 dni. Czy MUSZĘ przesunąć też TZO? Wiadomo, że ofert będzie max 3 ze względu na specyfikę i wyrobie się dużo wcześniej. Swoją drogą zawsze myślałam że przesunięcie tso zawsze pociąga zmianę tzo a w nowej pracy zonk :)
0
2023-07-13 09:40 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Przesunięcie tso nie musi powodować przesunięcia tzo. Ustawa określa maksymalne terminy związania jakie można ustalić, co nie oznacza, że zamawiający nie może zostawić krótszego terminu związania. Jeżeli termin związania ustalony jest datą i nie chcemy jej zmieniać np. ze względu na wadium to problemu nie będzie.
Przesunięcie tso nie musi powodować przesunięcia tzo. Ustawa określa maksymalne terminy związania jakie można ustalić, co nie oznacza, że zamawiający nie może zostawić krótszego terminu związania. Jeżeli termin związania ustalony jest datą i nie chcemy jej zmieniać np. ze względu na wadium to problemu nie będzie.
0
2023-07-13 10:03 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy