Forum

Powrót oświadczenia z art. 56

M.

Magda .....

7

Sytuacyjne pytanie, Kierownik Zamawiającego podpisuje nam art. 56 ust 2 i 3 (zawsze) ale ostatnio zadał pytanie, że co jeśli żona brokera ubezpiecza mu (prywatny) samochód, a broker ubezpiecza nam pojazdy w szpitalu czy zachodzi jakiś interes, odpowiedziałam, ze nie. I drugi przypadek, Kierownik Zakładu ma konto (prywatne) w banku -i tam tez mamy usługę kredytową, czy zachodzi jakiś konflikt interesów.
Sytuacyjne pytanie, Kierownik Zamawiającego podpisuje nam art. 56 ust 2 i 3 (zawsze) ale ostatnio zadał pytanie, że co jeśli żona brokera ubezpiecza mu (prywatny) samochód, a broker ubezpiecza nam pojazdy w szpitalu czy zachodzi jakiś interes, odpowiedziałam, ze nie. I drugi przypadek, Kierownik Zakładu ma konto (prywatne) w banku -i tam tez mamy usługę kredytową, czy zachodzi jakiś konflikt interesów.
0
2023-07-13 10:20 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Pierwsze 3 punkty odpadają, co do 4 punktu oświadczenia konfliktu interesów to już do kierownika zamawiającego (osoby składającej oświadczenie) należy w każdy indywidualnym przypadku ocena i podjęcie decyzji:
czy pozostaję czy nie pozostaję z wykonawcą w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że istnieje uzasadniona wątpliwość co do mojej bezstronności lub niezależności w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia z uwagi na posiadanie bezpośredniego lub pośredniego interesu finansowego, ekonomicznego lub osobistego w określonym rozstrzygnięciu tego postępowania.
Pierwsze 3 punkty odpadają, co do 4 punktu oświadczenia konfliktu interesów to już do kierownika zamawiającego (osoby składającej oświadczenie) należy w każdy indywidualnym przypadku ocena i podjęcie decyzji: czy pozostaję czy nie pozostaję z wykonawcą w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że istnieje uzasadniona wątpliwość co do mojej bezstronności lub niezależności w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia z uwagi na posiadanie bezpośredniego lub pośredniego interesu finansowego, ekonomicznego lub osobistego w określonym rozstrzygnięciu tego postępowania.
0
2023-07-13 10:35 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy