Forum

Powrót Zobowiązanie podmiotu trzeciego - różne terminy zobowiązania i zamówienia

P.

Paweł .....

4

Witajcie!
Wykonawca złożył wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania mu do dyspozycji osoby, z tym, że zaznaczył iż umowa została zawarta na okres jednego roku, podczas gdy zamówienie dotyczy trzech lat. Wezwałem o wyjaśnienia i Wykonawca mnie poinformował, że zawierają umowy roczne i że po zakończeniu obecnej będzie podpisana kolejna z firmą dysponującą osobą o tych kompetencjach.
Pytanie - czy mam żądać zmiany podmiotu trzeciego lub samodzielnego spełnienia warunku czy też przyjąć, że Wykonawca spełnia warunki na tą chwilę i udzielić zamówienia oraz ewentualnie kontrolować sytuację w przyszłości?
Witajcie! Wykonawca złożył wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania mu do dyspozycji osoby, z tym, że zaznaczył iż umowa została zawarta na okres jednego roku, podczas gdy zamówienie dotyczy trzech lat. Wezwałem o wyjaśnienia i Wykonawca mnie poinformował, że zawierają umowy roczne i że po zakończeniu obecnej będzie podpisana kolejna z firmą dysponującą osobą o tych kompetencjach. Pytanie - czy mam żądać zmiany podmiotu trzeciego lub samodzielnego spełnienia warunku czy też przyjąć, że Wykonawca spełnia warunki na tą chwilę i udzielić zamówienia oraz ewentualnie kontrolować sytuację w przyszłości?
0
2023-07-14 07:15 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

W momencie składania ofert wykonawca nie musi mieć podpisanej umowy z podmiotem trzecim, bazujecie na oświadczeniu i zobowiązaniu podmiotu trzeciego. Jak wygra i podpisze umowę z wami to sobie podpisze z podmiotem trzecim (podwykonawcą).
W momencie składania ofert wykonawca nie musi mieć podpisanej umowy z podmiotem trzecim, bazujecie na oświadczeniu i zobowiązaniu podmiotu trzeciego. Jak wygra i podpisze umowę z wami to sobie podpisze z podmiotem trzecim (podwykonawcą).
0
2023-07-14 07:39 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy