Forum

Powrót Odmowa podpisania umowy - ponowny wybór oferty najkorzystniejszej

M.

Michał .....

38

Dzień dobry,

Sytuacja jest nastepująca:

Postępowanie na usługi sprzątania w podziale na dwa zadania. (UE)
W jednej części Wykonawca najkorzystniejszy przysłał pismo, że odstępuje od podpisania umowy.
Z 263 chcę wybrać kolejnego, który notabene wygrał w drugiej części.
I teraz moje pytania z tym związane:
Dokonuje ponownej oceny ofert bez oferty która pierwotnie wygrala (w sumie były trzy)
Co z PŚD od tego, który teraz wygrywa - do drugiego zadania złożył pśd, które pasują też do części pierwszej? Muszę go wzywać czy wystarczy oświadczenie, że są aktualne. Jak najbardziej potwierdzają spelnianie warunków udziału i braku podstaw do wykluczenia.
Zawiadomienie o ponownym wyborze zapewne trzeba wysłać do Wykonawców i umieścić na stronie prowadzonego postępowania.
Czy z podpisaniem umowy trzeba czekać 10 dni od ponownego wyboru (jest jeszcze 3 oferta)? Czy można podpisaćumowę odrazu?
Dzień dobry, Sytuacja jest nastepująca: Postępowanie na usługi sprzątania w podziale na dwa zadania. (UE) W jednej części Wykonawca najkorzystniejszy przysłał pismo, że odstępuje od podpisania umowy. Z 263 chcę wybrać kolejnego, który notabene wygrał w drugiej części. I teraz moje pytania z tym związane: Dokonuje ponownej oceny ofert bez oferty która pierwotnie wygrala (w sumie były trzy) Co z PŚD od tego, który teraz wygrywa - do drugiego zadania złożył pśd, które pasują też do części pierwszej? Muszę go wzywać czy wystarczy oświadczenie, że są aktualne. Jak najbardziej potwierdzają spelnianie warunków udziału i braku podstaw do wykluczenia. Zawiadomienie o ponownym wyborze zapewne trzeba wysłać do Wykonawców i umieścić na stronie prowadzonego postępowania. Czy z podpisaniem umowy trzeba czekać 10 dni od ponownego wyboru (jest jeszcze 3 oferta)? Czy można podpisaćumowę odrazu?
0
2023-07-14 09:55 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Wezwać o PŚD trzeba, ale wykonawca może wskazać że już je macie i są one poprawne i aktualne.
Zawiadomienie wysyła się wszystkim i na stronę i niestety trzeba czekać 10 dni na podpisanie umowy (każdemu przysługuje odwołanie), a ofert jest więcej niż jedna
Wezwać o PŚD trzeba, ale wykonawca może wskazać że już je macie i są one poprawne i aktualne. Zawiadomienie wysyła się wszystkim i na stronę i niestety trzeba czekać 10 dni na podpisanie umowy (każdemu przysługuje odwołanie), a ofert jest więcej niż jedna
0
2023-07-14 10:00 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy