Forum

Powrót termin zwiazania z ofertą

P.

Paula .....

1

Witam,
mam dwie oferty, w tym jedna odrzucona, TZO kończy mi się 22.07, dopiero dzisiaj będzie wybór oferty,
czy jeśli jedna oferta jest odrzucona to czy jutro mogę podpisać już umowę czy pisać o przedłużenie TZO, i czekać 5 dni na podpisanie umowy?
Witam, mam dwie oferty, w tym jedna odrzucona, TZO kończy mi się 22.07, dopiero dzisiaj będzie wybór oferty, czy jeśli jedna oferta jest odrzucona to czy jutro mogę podpisać już umowę czy pisać o przedłużenie TZO, i czekać 5 dni na podpisanie umowy?
0
2023-07-18 09:31 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Nawet jeśli jedną ofertę odrzucasz, to wciąż masz złożone więcej niż jedną ofertę więc musisz odczekać ustawowy termin przed podpisaniem umowy (5 lub 10 dni). Jeśli chcesz przedłużyć TZO, to musisz to zrobić przed wyborem oferty, natomiast samą umowę można podpisać po TZO.
Nawet jeśli jedną ofertę odrzucasz, to wciąż masz złożone więcej niż jedną ofertę więc musisz odczekać ustawowy termin przed podpisaniem umowy (5 lub 10 dni). Jeśli chcesz przedłużyć TZO, to musisz to zrobić przed wyborem oferty, natomiast samą umowę można podpisać po TZO.
0
2023-07-18 09:39 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy