Forum

Powrót fakultatywna wizja lokalna

A.

Agata .....

47

Przetarg o usługę sprzątania. W SWZ zapisy o fakultatywnym odbyciu wizji lokalnej. Proszę o informację w jaki sposób prawidłowo Państwa zdaniem powinno się taką wizję lokalną przeprowadzić? Czy pracownik prowadzący postępowanie może oprowadzić Wykonawcę po budynku, czy tylko umożliwić mu wejście do niego celem samodzielnego wykonania oględzin? Czy Zamawiający powinien sporzadzić jakiś dokument z przeprowadzonej wizji lokalnej np. notatkę urzędową czy publiczny dokument zamieszczony pod przetarg? Jaką praktykę stosuje się u Panstwa?
Przetarg o usługę sprzątania. W SWZ zapisy o fakultatywnym odbyciu wizji lokalnej. Proszę o informację w jaki sposób prawidłowo Państwa zdaniem powinno się taką wizję lokalną przeprowadzić? Czy pracownik prowadzący postępowanie może oprowadzić Wykonawcę po budynku, czy tylko umożliwić mu wejście do niego celem samodzielnego wykonania oględzin? Czy Zamawiający powinien sporzadzić jakiś dokument z przeprowadzonej wizji lokalnej np. notatkę urzędową czy publiczny dokument zamieszczony pod przetarg? Jaką praktykę stosuje się u Panstwa?
0
2023-07-18 14:59 1

J.

JOLANTA .....

15

Witam,
Wizja lokalna powinna odbyć się z udziałem pracownika Zamawiającego odpowiedzialnego za stronę merytoryczną postępowania i realizacji zamówienia. Oględziny budynku, w którym ma być realizowana usługa powinny odbyć się z udziałem ww. pracownika Zamawiającego, który jednocześnie udzieli wyjaśnień na zapytania Wykonawców.
Z wizji lokalnej należy sporządzić notatkę, w której znajdą się też udzielone podczas wizji lokalnej odpowiedzi na zapytania Wykonawców biorących udział w wizji lokalnej.
Taka procedura jest przyjęta w mojej firmie. Pozdrowiam.
Witam, Wizja lokalna powinna odbyć się z udziałem pracownika Zamawiającego odpowiedzialnego za stronę merytoryczną postępowania i realizacji zamówienia. Oględziny budynku, w którym ma być realizowana usługa powinny odbyć się z udziałem ww. pracownika Zamawiającego, który jednocześnie udzieli wyjaśnień na zapytania Wykonawców. Z wizji lokalnej należy sporządzić notatkę, w której znajdą się też udzielone podczas wizji lokalnej odpowiedzi na zapytania Wykonawców biorących udział w wizji lokalnej. Taka procedura jest przyjęta w mojej firmie. Pozdrowiam.
0
2023-07-18 21:47 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy