Forum

Powrót kierownik zamawiającego w protokole z postępowania

M.

Małgorzata .....

99

jeżeli prezes spółki, który podpisał SWZ o zwykle występuje jako kierownik jednostki przebywa na urlopie i informację o unieważnieniu postępowania podpisali mi dwaj prokurenci to w protokole z postępowania zaznaczam, że prace komisji zatwierdził kierownik (bo na ten moment to oni stanowią kierownika jednostki) czy pracownik upoważniony przez kierownika (chociaż nie mam dokumentu o upoważnieniu). Czy prokurenci też powinni podpisać cały protokół i oświadczenia z 56, czy kierownik po powrocie z urlopu. Postępowanie unieważnione z braku ofert.
jeżeli prezes spółki, który podpisał SWZ o zwykle występuje jako kierownik jednostki przebywa na urlopie i informację o unieważnieniu postępowania podpisali mi dwaj prokurenci to w protokole z postępowania zaznaczam, że prace komisji zatwierdził kierownik (bo na ten moment to oni stanowią kierownika jednostki) czy pracownik upoważniony przez kierownika (chociaż nie mam dokumentu o upoważnieniu). Czy prokurenci też powinni podpisać cały protokół i oświadczenia z 56, czy kierownik po powrocie z urlopu. Postępowanie unieważnione z braku ofert.
0
2023-07-24 14:18 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

IMHO:
(też się z tym borykam)
Podpisuje osoba upoważniona.
Prezes. Jeśli go niema to prokurenci ([pod warunkiem, że ich działanie wynika z czegokolwiek innego oprócz udzielonego im pełnomocnictwa). I oni powinni podpisać oświadczenie z 56 (jako kierownik zamawiającego).
A jeżeli dostali upoważnienie do podpisania to jako pracownicy, którym powierzono czynności (mało prawdopodobne bo wtedy działali by z up. a nie jako prokurenci).
Ale mogę się mylić.
Podpisują w miejscu na podpis kierownika zamawiającego (czyli jakby cały protokół).
No chyba że Prezes zdąży wrócić :-) zanim powstanie protokół,
IMHO: (też się z tym borykam) Podpisuje osoba upoważniona. Prezes. Jeśli go niema to prokurenci ([pod warunkiem, że ich działanie wynika z czegokolwiek innego oprócz udzielonego im pełnomocnictwa). I oni powinni podpisać oświadczenie z 56 (jako kierownik zamawiającego). A jeżeli dostali upoważnienie do podpisania to jako pracownicy, którym powierzono czynności (mało prawdopodobne bo wtedy działali by z up. a nie jako prokurenci). Ale mogę się mylić. Podpisują w miejscu na podpis kierownika zamawiającego (czyli jakby cały protokół). No chyba że Prezes zdąży wrócić :-) zanim powstanie protokół,
0
2023-07-24 15:53 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy