Forum

Powrót Wykaz parametrów technicznych jako załącznik do oferty

M.

Małgorzata .....

2

Czy dobrym pomysłem jest aby OPZ był jednocześnie Wykazem Parametrów Technicznych, które musi uzupełnić Wykonawca w formule po części spełnia/nie spełnia oraz poprzez wpisanie parametrów z zakresu max/min. Chciałabym, aby taki Wykaz był jednocześnie formularzem asortymentowo cenowym, który wykonawca składa wraz z ofertą i który stanowi jej załącznik. Jednocześnie cześć parametrów będzie punktowana w ramach kryterium oceny ofert. Pomyślałam, żeby w rozdziale dotyczącym Opisu przedmiotu zamówienia wstawić taką formułkę: "9) Wyszczególnienie ilościowe, asortymentowe oraz szczegółowe parametry urządzenia wraz z wyposażeniem zostały określone w Wykazie parametrów technicznych i wymagań dla mammografu cyfrowego – Formularz asortymentowo cenowy [dalej w treści Wykaz Parametrów Technicznych lub Formularz asortymentowo-cenowy,], stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ. Wykaz Parametrów Technicznych jest załącznikiem do oferty i będzie stanowił jej treść."
Czy idę dobrym torem?
Czy dobrym pomysłem jest aby OPZ był jednocześnie Wykazem Parametrów Technicznych, które musi uzupełnić Wykonawca w formule po części spełnia/nie spełnia oraz poprzez wpisanie parametrów z zakresu max/min. Chciałabym, aby taki Wykaz był jednocześnie formularzem asortymentowo cenowym, który wykonawca składa wraz z ofertą i który stanowi jej załącznik. Jednocześnie cześć parametrów będzie punktowana w ramach kryterium oceny ofert. Pomyślałam, żeby w rozdziale dotyczącym Opisu przedmiotu zamówienia wstawić taką formułkę: "9) Wyszczególnienie ilościowe, asortymentowe oraz szczegółowe parametry urządzenia wraz z wyposażeniem zostały określone w Wykazie parametrów technicznych i wymagań dla mammografu cyfrowego – Formularz asortymentowo cenowy [dalej w treści Wykaz Parametrów Technicznych lub Formularz asortymentowo-cenowy,], stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ. Wykaz Parametrów Technicznych jest załącznikiem do oferty i będzie stanowił jej treść." Czy idę dobrym torem?
0
2023-07-26 13:03 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Za śp. Starych Dobrych Czasów robiłem podobnie przy zakupach informatycznych. Przy czym opis i formularz to jednak dwa różne dokumenty. Skopiowana z opisu PZ tabelka, dodana kolumna na "deklarację wykonawcy" (spełnia, nie spełnia, wartość parametru) i poszło.
Najgorzej jak w czasie pisania swz był zmieniany opis PZ bo wtedy trzeba zmieniać w kilku miejscach.
W takim przypadku lekko zmodyfikowałbym treść pkt. 9: zamiast wyrażenia "zostały określone" wpisałbym, że to ma podać wykonawca.
Za śp. Starych Dobrych Czasów robiłem podobnie przy zakupach informatycznych. Przy czym opis i formularz to jednak dwa różne dokumenty. Skopiowana z opisu PZ tabelka, dodana kolumna na "deklarację wykonawcy" (spełnia, nie spełnia, wartość parametru) i poszło. Najgorzej jak w czasie pisania swz był zmieniany opis PZ bo wtedy trzeba zmieniać w kilku miejscach. W takim przypadku lekko zmodyfikowałbym treść pkt. 9: zamiast wyrażenia "zostały określone" wpisałbym, że to ma podać wykonawca.
0
2023-07-27 07:46 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy