Forum

Powrót Pismo w sprawie postępowania od adwokata reprezentującego wykonawcę

P.

Paweł .....

4

Witajcie!
Reprezentuję zamawiającego, otrzymałem pismo od adwokata reprezentującego wykonawcę z prośbą o wyjaśnienia dotyczące wyboru oferty konkurenta. Po raz pierwszy się z takim spotkałem. Wpłynęło ono w postaci papierowej, załączony został skan lub ksero pełnomocnictwa. Zastanawiam się czy potraktować to jako pismo w postępowaniu, w takim przypadku wypadałoby wezwać o przesłanie go w formie określonej w SWZ czyli przez platformę wraz z pełnomocnictwem w postaci elektronicznie potwierdzonej kopii. Inne wyjście to potraktowanie go jako wniosek o udzielenie informacji publicznej, wtedy postać papierowa byłaby wystarczająca, ale pozostaje kwestia pełnomocnictwa... Mieliście taki przypadek?
Witajcie! Reprezentuję zamawiającego, otrzymałem pismo od adwokata reprezentującego wykonawcę z prośbą o wyjaśnienia dotyczące wyboru oferty konkurenta. Po raz pierwszy się z takim spotkałem. Wpłynęło ono w postaci papierowej, załączony został skan lub ksero pełnomocnictwa. Zastanawiam się czy potraktować to jako pismo w postępowaniu, w takim przypadku wypadałoby wezwać o przesłanie go w formie określonej w SWZ czyli przez platformę wraz z pełnomocnictwem w postaci elektronicznie potwierdzonej kopii. Inne wyjście to potraktowanie go jako wniosek o udzielenie informacji publicznej, wtedy postać papierowa byłaby wystarczająca, ale pozostaje kwestia pełnomocnictwa... Mieliście taki przypadek?
0
2023-08-04 10:31 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

ale o jakie konkretnie wyjasnienia dotyczace wyboru chodzi? bo nie bardzo rozumiem... Wszystko powinno byc wskazane w informacji z wyborem. To nie jest wsiosek o udostępnienie protokołu. Możesz traktowac jako informacje publiczna, ale wtedy jedyne co mu możesz wysłac to po prostu pismo z wyborem najkorzystniejszej oferty, ktore pewnie i tak maja.
ale o jakie konkretnie wyjasnienia dotyczace wyboru chodzi? bo nie bardzo rozumiem... Wszystko powinno byc wskazane w informacji z wyborem. To nie jest wsiosek o udostępnienie protokołu. Możesz traktowac jako informacje publiczna, ale wtedy jedyne co mu możesz wysłac to po prostu pismo z wyborem najkorzystniejszej oferty, ktore pewnie i tak maja.
0
2023-08-04 10:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy