Forum

Powrót błąd w formularzu ofertowym-niewłaściwie wskazana część

D.

Dagmara .....

0

W postępowaniu w trybie podstawowym bez negocjacji, z podziałem na części wykonawca wskazał w formularzu ofertowym inne zadanie niż w formularzu asortymentowo cenowym. W formularzy podał cenę na zadanie 10(na formularzu nie ma nazwy zadania, jedynie numer)(, a wypełnił formularz asortymentowo-cenowy dla zadania 14. Czy mogę to potraktować jak omyłkę pisarską i zmienić numer części w formularzu czy jednak będzie to stanowić zmianę oferty? A może powinnam wezwać do wyjaśnień? Co byście zrobili?
W postępowaniu w trybie podstawowym bez negocjacji, z podziałem na części wykonawca wskazał w formularzu ofertowym inne zadanie niż w formularzu asortymentowo cenowym. W formularzy podał cenę na zadanie 10(na formularzu nie ma nazwy zadania, jedynie numer)(, a wypełnił formularz asortymentowo-cenowy dla zadania 14. Czy mogę to potraktować jak omyłkę pisarską i zmienić numer części w formularzu czy jednak będzie to stanowić zmianę oferty? A może powinnam wezwać do wyjaśnień? Co byście zrobili?
0
2023-08-07 14:25 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Poprawić jako inną omyłkę nie powodującą istotnej zmiany.
Poczekasz kilka dni i będziesz wiedziała, co wykonawca miał na myśli (jeśli chciał złożyć ofertę na 14 - to sie zgodzi, jeśli na 10 to się nie zgodzi a oferta i tak do odrzucenia, bo rozumiem, że danych do części 10 nie masz?).
Poprawić jako inną omyłkę nie powodującą istotnej zmiany. Poczekasz kilka dni i będziesz wiedziała, co wykonawca miał na myśli (jeśli chciał złożyć ofertę na 14 - to sie zgodzi, jeśli na 10 to się nie zgodzi a oferta i tak do odrzucenia, bo rozumiem, że danych do części 10 nie masz?).
0
2023-08-07 14:34 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy