Forum

Powrót szacowanie usług projektowych

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Powiedzcie mi proszę, czy sumujecie przygotowanie dokumentacji projektowej na drogi dla różnych zadań? Tzn. będę ogłaszać postępowanie na wykonanie dróg i koszt dokumentacji projektowej, którą ponieśliśmy z tego tytułu wynosi ok 20 tys. netto. W regulaminie wewnętrznym mamy zapis, że do 40 tys. netto możemy przeprowadzić zamówienia z wolnej ręki. Planujemy kolejne roboty dróg i koszt dokumentacji projektowej to niecałe 40 tys. netto. Czy w tej sytuacji powinnam sumować dotychczasową dokumentację (20 tys. netto) z tą planowaną i przeprowadzać zapytanie ofertowe, czy mogę robić z wolnej ręki?
Czytałam opinię UZP i jest dla mnie trochę niejasna.
Powiedzcie mi proszę, czy sumujecie przygotowanie dokumentacji projektowej na drogi dla różnych zadań? Tzn. będę ogłaszać postępowanie na wykonanie dróg i koszt dokumentacji projektowej, którą ponieśliśmy z tego tytułu wynosi ok 20 tys. netto. W regulaminie wewnętrznym mamy zapis, że do 40 tys. netto możemy przeprowadzić zamówienia z wolnej ręki. Planujemy kolejne roboty dróg i koszt dokumentacji projektowej to niecałe 40 tys. netto. Czy w tej sytuacji powinnam sumować dotychczasową dokumentację (20 tys. netto) z tą planowaną i przeprowadzać zapytanie ofertowe, czy mogę robić z wolnej ręki? Czytałam opinię UZP i jest dla mnie trochę niejasna.
0
2023-08-08 10:32 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

jedna droga jedna dokumentacja, skoro dokumentacja przypisana do obiektu budowlanego to jej nie sumujesz z inną z innego obiektu.- tak mniej wiecej wynika z opinii uzp o ile ją dobrze pamietam .

EDIT: poza tym jak dobrze sie rozpatrzy to się okaże że te dokumentacje nie są tożsame (inny zakres) i wtedy już w ogóle sumowania brak.
jedna droga jedna dokumentacja, skoro dokumentacja przypisana do obiektu budowlanego to jej nie sumujesz z inną z innego obiektu.- tak mniej wiecej wynika z opinii uzp o ile ją dobrze pamietam . EDIT: poza tym jak dobrze sie rozpatrzy to się okaże że te dokumentacje nie są tożsame (inny zakres) i wtedy już w ogóle sumowania brak.
0
2023-08-08 10:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy