Forum

Powrót Informacja o podwykonawcach

M.

Monika .....

28

Witam

Zwracam się do Was z wielką prośbą. Potrzebowałabym kilka wyroków KIO z 2022 i 2023 r. mówiących o tym, że informacje dotyczące podwykonawców nie stanowią treści oferty (brak wskazania w ofercie, odrębne oświadczenie ). Wiem że jest kilka takich które ujednolicają linię orzecznictwa w tym zakresie np. nawiązując do wyroków z 2017 r. itp. Udało mi się znaleźć w szukaj KIO ale niestety sygnatura jest ukryta dla niezarejestrowanych . Za pomoc będę bardzo wdzięczna.
Witam Zwracam się do Was z wielką prośbą. Potrzebowałabym kilka wyroków KIO z 2022 i 2023 r. mówiących o tym, że informacje dotyczące podwykonawców nie stanowią treści oferty (brak wskazania w ofercie, odrębne oświadczenie ). Wiem że jest kilka takich które ujednolicają linię orzecznictwa w tym zakresie np. nawiązując do wyroków z 2017 r. itp. Udało mi się znaleźć w szukaj KIO ale niestety sygnatura jest ukryta dla niezarejestrowanych . Za pomoc będę bardzo wdzięczna.
0
2023-08-09 09:47 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

KIO 534/17; KIO 540/17
Oświadczenie o udziale podwykonawców jest oświadczeniem wiedzy. Natomiast ofertą jest oświadczenie woli tj. zobowiązanie wykonawcy do zawarcia umowy o realizację zamówienia na określonych warunkach i za określoną cenę. Wszystkie inne informacje zawarte w ofercie, w tym w zakresie udziału podwykonawcy mają walor informacyjny i nawet na etapie postępowania mogą ulec zmianie.
KIO 534/17; KIO 540/17 Oświadczenie o udziale podwykonawców jest oświadczeniem wiedzy. Natomiast ofertą jest oświadczenie woli tj. zobowiązanie wykonawcy do zawarcia umowy o realizację zamówienia na określonych warunkach i za określoną cenę. Wszystkie inne informacje zawarte w ofercie, w tym w zakresie udziału podwykonawcy mają walor informacyjny i nawet na etapie postępowania mogą ulec zmianie.
0
2023-08-09 13:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy