Forum

Powrót Brak oświadczenia sankcyjnego w postępowaniach poniżej 130 000 zł

I.

Izabela .....

0

Jak wybrnąć z sytuacji, w której w zapytaniu ofertowym (poza ustawą Pzp) nie prosiłam Wykonawców o złożenie oświadczenia sankcyjnego , że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego" a umowa została zawarta i jest realizowana,
Czy na ten moment jest coś, co mogę zrobić, aby to "uzupełnić"?
Jak wybrnąć z sytuacji, w której w zapytaniu ofertowym (poza ustawą Pzp) nie prosiłam Wykonawców o złożenie oświadczenia sankcyjnego , że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego" a umowa została zawarta i jest realizowana, Czy na ten moment jest coś, co mogę zrobić, aby to "uzupełnić"?
0
2023-08-09 19:17 0

J.

JOLANTA .....

15

Jedynie przekazać Wykonawcy takie oświadczenie do podpisania.
W postępowaniach Regulaminowych jest to dopuszczalne, chociaż narusza zasadę równego traktowania Wykonawców.
Heyka.
Jedynie przekazać Wykonawcy takie oświadczenie do podpisania. W postępowaniach Regulaminowych jest to dopuszczalne, chociaż narusza zasadę równego traktowania Wykonawców. Heyka.
0
2023-08-09 19:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy