Forum

Powrót Pełnomocnictwo

J.

JOLANTA .....

15

Jak postępujecie Państwo w przypadku, gdy Wykonawca złożył pełnomocnictwa umocowujące do złożenia oferty i podpisania umowy udzielone (podpisane) przez członków Zarządu, którzy w chwili złożenia oferty i podpisania umowy nie byli już Członkami Zarządu (co wynika z wpisu w KRS - zostali wykreśleni).
Czy należy żądać od Wykonawcy Pełnomocnictw wznowionych dla tych osób przez nowych Członków Zarządu? Czy też uznać, że w chwili udzielenia pełnomocnictw osoby te (byłego Zarząd) byli oni Członkami Zarządu upoważnionymi do udzielenia takich pełnomocnictw i pełnomocnictwa nadal są ważne. Nadmieniam, że Pełnomocnictwa zostały udzielone do czasu ich odwołania i na czas kiedy osoby upoważnione są pracownikami Wykonawcy. Chciałabym poznać Państwa stanowisko w tej sprawie, bo jak się nad tym zaczęłam zastanawiać to przyznam, że pojawiły się u mnie wątpliwości. Pozdrawiam.
Jak postępujecie Państwo w przypadku, gdy Wykonawca złożył pełnomocnictwa umocowujące do złożenia oferty i podpisania umowy udzielone (podpisane) przez członków Zarządu, którzy w chwili złożenia oferty i podpisania umowy nie byli już Członkami Zarządu (co wynika z wpisu w KRS - zostali wykreśleni). Czy należy żądać od Wykonawcy Pełnomocnictw wznowionych dla tych osób przez nowych Członków Zarządu? Czy też uznać, że w chwili udzielenia pełnomocnictw osoby te (byłego Zarząd) byli oni Członkami Zarządu upoważnionymi do udzielenia takich pełnomocnictw i pełnomocnictwa nadal są ważne. Nadmieniam, że Pełnomocnictwa zostały udzielone do czasu ich odwołania i na czas kiedy osoby upoważnione są pracownikami Wykonawcy. Chciałabym poznać Państwa stanowisko w tej sprawie, bo jak się nad tym zaczęłam zastanawiać to przyznam, że pojawiły się u mnie wątpliwości. Pozdrawiam.
0
2023-08-09 19:47 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Uważam że wszystko jest poprawne, umocowanie do udzielenia pełnomocnictwa ma być ważne na dzień ustanowienia pełnomocnictwa, a nie złożenia oferty, przykładowo oni mogli nawet 5 lat temu udzielić pełnomocnictwa a od 4 lat już tam nie zasiadać w zarządzie. Nie można absolutnie żądać od wykonawcy innego pełnomocnictwa w tym przypadku.
Uważam że wszystko jest poprawne, umocowanie do udzielenia pełnomocnictwa ma być ważne na dzień ustanowienia pełnomocnictwa, a nie złożenia oferty, przykładowo oni mogli nawet 5 lat temu udzielić pełnomocnictwa a od 4 lat już tam nie zasiadać w zarządzie. Nie można absolutnie żądać od wykonawcy innego pełnomocnictwa w tym przypadku.
0
2023-08-10 07:37 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy