Forum

Powrót zamówienia poniżej 130000 zł netto to też zamówienia publiczne

J.

Jolanta .....

17

Czy zamówienia poniżej 130 000 zł netto mogę nazwać ,,zamówieniem publicznym", czy ten termin odnosi się tylko do zamówień przeprowadzonych na podstawie PZP? Moje pytanie wynika z tego, że chciałam przekazać informacje potencjalnym wykonawcom, że wszystkie postępowania w zakresie udzielania zamówień publicznych dotyczących dostaw, usług i robót budowlanych o wartości do i powyżej 130.000 netto prowadzone są za pośrednictwem platformy..................nie wiem czy nie popełnię błędu i muszę rozdzielać że te poniżej to zamówienia a te powyżej to zamówienia publiczne?
Czy zamówienia poniżej 130 000 zł netto mogę nazwać ,,zamówieniem publicznym", czy ten termin odnosi się tylko do zamówień przeprowadzonych na podstawie PZP? Moje pytanie wynika z tego, że chciałam przekazać informacje potencjalnym wykonawcom, że wszystkie postępowania w zakresie udzielania zamówień publicznych dotyczących dostaw, usług i robót budowlanych o wartości do i powyżej 130.000 netto prowadzone są za pośrednictwem platformy..................nie wiem czy nie popełnię błędu i muszę rozdzielać że te poniżej to zamówienia a te powyżej to zamówienia publiczne?
0
2023-08-10 12:47 0

M.

Mateusz .....

12

Każde Zamówienie realizowane przez Zamawiającego Publicznego jest zamówieniem publicznym. Różnica jest taka, że te prowadzone zgodnie z ustawą Pzp powyżej 130 000 zł nazywa się "postępowaniami o udzielenie zamówienia publicznego".
I jedne i drugie możesz robić przez platformę zakupową z zachowaniem odpowiedniego trybu.
Każde Zamówienie realizowane przez Zamawiającego Publicznego jest zamówieniem publicznym. Różnica jest taka, że te prowadzone zgodnie z ustawą Pzp powyżej 130 000 zł nazywa się "postępowaniami o udzielenie zamówienia publicznego". I jedne i drugie możesz robić przez platformę zakupową z zachowaniem odpowiedniego trybu.
0
2023-08-10 13:00 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy