Forum

Powrót Wyjaśnienia treści oferty

I.

Izabela .....

0

Czy mogę odrzucić ofertę jeśli Wykonawca nie przysłał wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty. Wykonawca w ofercie zaznaczył, że jego oferta będzie powodować powstanie obowiązku podatkowego u Zamawiającego i nie złożył wyjaśnień w wyznaczonym terminie. Czy możemy mu odrzucić tą ofertę? Jeśli tak to na jakiej podstawie.
Czy mogę odrzucić ofertę jeśli Wykonawca nie przysłał wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty. Wykonawca w ofercie zaznaczył, że jego oferta będzie powodować powstanie obowiązku podatkowego u Zamawiającego i nie złożył wyjaśnień w wyznaczonym terminie. Czy możemy mu odrzucić tą ofertę? Jeśli tak to na jakiej podstawie.
0
2023-08-18 09:52 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

jak dla mnie jedynie w przypadku wyjaśnień RNC jest to podstawa do odrzucenia natomiast brak innych wyjaśnień powoduje że zamawiacz sam musi podjąc decyzję jak ocenić. czasem dotyczy to przedmiotu zamówienia i niejasności, czasem jak tu ewidentnych omyłek przy wypełnianiu. - no chyba że to podmiot zagraniczny.
przesłanki odrzucenia nie widzę. pytanie czy zaznaczył że oferta zawiera VAT. jesli tak to nawet nie bardzo mozna mu doliczać cokolwiek.- ale to tak na gorąco odpisane :)
jak dla mnie jedynie w przypadku wyjaśnień RNC jest to podstawa do odrzucenia natomiast brak innych wyjaśnień powoduje że zamawiacz sam musi podjąc decyzję jak ocenić. czasem dotyczy to przedmiotu zamówienia i niejasności, czasem jak tu ewidentnych omyłek przy wypełnianiu. - no chyba że to podmiot zagraniczny. przesłanki odrzucenia nie widzę. pytanie czy zaznaczył że oferta zawiera VAT. jesli tak to nawet nie bardzo mozna mu doliczać cokolwiek.- ale to tak na gorąco odpisane :)
0
2023-08-18 10:17 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy