Forum

Powrót Oszacowanie kosztu przeprowadzenia postępowania

P.

Paulina .....

3

Dzień dobry. Otrzymałam propozycję przeprowadzenia postępowania z art. 275.1 dla jednej z lokalnych jednostek. W jaki sposób kształtują się aktualne stawki za kompleksowe przeprowadzenia postępowania - sporządzenie SWZ, pełnienie funkcji sekretarza komisji, przeprowadzenie całej procedury udzielania zamówienia aż do zawarcia umowy + rozliczenie jej? Widziałam gdzieś,że niektórzy liczą sobie 2-3% od wartości przedmiotu zamówienia, ale nie potrafię ocenić jak się to ma do rzeczywistości.
Dzień dobry. Otrzymałam propozycję przeprowadzenia postępowania z art. 275.1 dla jednej z lokalnych jednostek. W jaki sposób kształtują się aktualne stawki za kompleksowe przeprowadzenia postępowania - sporządzenie SWZ, pełnienie funkcji sekretarza komisji, przeprowadzenie całej procedury udzielania zamówienia aż do zawarcia umowy + rozliczenie jej? Widziałam gdzieś,że niektórzy liczą sobie 2-3% od wartości przedmiotu zamówienia, ale nie potrafię ocenić jak się to ma do rzeczywistości.
0
2023-08-21 16:02 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Każde zamówienie to sprawa indywidualna, nie ma ogólnopolskich stawek, trzeba też podejść do tematu kompleksowo, czy tylko robisz SWZ czy też opis przedmiotu zamówienia, czy sporządzasz umowę, co jest przedmiotem zamówienia, dostawa/usługa/robota budowlana? Wiele rzeczy i niuansów ma wpływ na wycenę.
Nie spotkałem się ze stawkami 2-3% od wartości zamówienia, ale do odważnych świat należy :)
Każde zamówienie to sprawa indywidualna, nie ma ogólnopolskich stawek, trzeba też podejść do tematu kompleksowo, czy tylko robisz SWZ czy też opis przedmiotu zamówienia, czy sporządzasz umowę, co jest przedmiotem zamówienia, dostawa/usługa/robota budowlana? Wiele rzeczy i niuansów ma wpływ na wycenę. Nie spotkałem się ze stawkami 2-3% od wartości zamówienia, ale do odważnych świat należy :)
0
2023-08-21 16:19 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy