Forum

Powrót przewodnicząca komisji - osoba merytoryczna - urlop

M.

Michalina .....

25

Witam, osoba merytoryczna, która jest u nas zawsze przewodniczącą komisji idzie na 3 tygodniowy urlop.
Miałyśmy ogłosić postępowanie, ale niestety nie wyrobię się przed jej urlopem, który zaczyna się jutro. ( a oczywiście wszystkim strasznie pilno)
Jak to teraz zrobić, bo nie mam czasu myśleć nawet.....
Mogę zrobić zarządzenie i powołać już komisję dzisiaj np. a postępowanie ogłoszę później jakoś w tym tygodniu?
Witam, osoba merytoryczna, która jest u nas zawsze przewodniczącą komisji idzie na 3 tygodniowy urlop. Miałyśmy ogłosić postępowanie, ale niestety nie wyrobię się przed jej urlopem, który zaczyna się jutro. ( a oczywiście wszystkim strasznie pilno) Jak to teraz zrobić, bo nie mam czasu myśleć nawet..... Mogę zrobić zarządzenie i powołać już komisję dzisiaj np. a postępowanie ogłoszę później jakoś w tym tygodniu?
0
2023-08-22 12:18 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Do składu komisji można powołać osobę, która jest na urlopie. Jak z niego wróci, to złoży wszystkie stosowne oświadczenia i od tego momentu będzie brała udział w czynnościach. Natomiast nie wiem, jaki jest u was podział obowiązków poszczególnych członków. Jeżeli do obowiązków przewodniczącego należą czynności, które trzeba będzie wykonać w czasie urlopu tej pani, to niestety trzeba te czynności formalnie scedować na inną osobę. U nas jest tak, że zgodnie z regulaminem w razie nieobecności przewodniczącego komisji, jego obowiązki przejmuje Z-ca przewodniczącego.
Do składu komisji można powołać osobę, która jest na urlopie. Jak z niego wróci, to złoży wszystkie stosowne oświadczenia i od tego momentu będzie brała udział w czynnościach. Natomiast nie wiem, jaki jest u was podział obowiązków poszczególnych członków. Jeżeli do obowiązków przewodniczącego należą czynności, które trzeba będzie wykonać w czasie urlopu tej pani, to niestety trzeba te czynności formalnie scedować na inną osobę. U nas jest tak, że zgodnie z regulaminem w razie nieobecności przewodniczącego komisji, jego obowiązki przejmuje Z-ca przewodniczącego.
0
2023-08-22 12:25 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy