Forum

Powrót Kosztorys ofertowy - jak się robi

M.

Michalina .....

25

Witam,
osoba merytoryczna mnie zostawiła (ma urlop), a w postępowaniu wygrał nowy Wykonawca, który za bardzo nie ogarnia papierków.
Już daleko doszliśmy, ale teraz mnie pyta o co chodzi z kosztorysem ofertowym ( wymagałyśmy w SWZ, że wymagamy na dzień podpisania umowy).

No do postępowania załączyłam przedmiar... ale tak właściwie nie wiem, jak Wykonawcy robią kosztorys :D Są do tego jakieś programy? Chciałabym mu pomóc
Witam, osoba merytoryczna mnie zostawiła (ma urlop), a w postępowaniu wygrał nowy Wykonawca, który za bardzo nie ogarnia papierków. Już daleko doszliśmy, ale teraz mnie pyta o co chodzi z kosztorysem ofertowym ( wymagałyśmy w SWZ, że wymagamy na dzień podpisania umowy). No do postępowania załączyłam przedmiar... ale tak właściwie nie wiem, jak Wykonawcy robią kosztorys :D Są do tego jakieś programy? Chciałabym mu pomóc
0
2023-08-24 15:14 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

kosztorys inwestorski czy ofertowy? kosztorys inwestorski sporządza się metodą kalkulacji uproszczonej polega ona na obliczeniu wartości kosztorysowej robót objętych przedmiarem robót jako sumy iloczynów liczby jednostek przedmiarowych robót podstawowych i ich cen jednostkowych. Kosztorys inwestorski robi się w specjalnym programie, tak jak przedmiar. Natomiast kosztorys ofertowy no to już pytanie do Zamawiającego. Może to zrobić w zwykłej tabelce.
kosztorys inwestorski czy ofertowy? kosztorys inwestorski sporządza się metodą kalkulacji uproszczonej polega ona na obliczeniu wartości kosztorysowej robót objętych przedmiarem robót jako sumy iloczynów liczby jednostek przedmiarowych robót podstawowych i ich cen jednostkowych. Kosztorys inwestorski robi się w specjalnym programie, tak jak przedmiar. Natomiast kosztorys ofertowy no to już pytanie do Zamawiającego. Może to zrobić w zwykłej tabelce.
0
2023-08-24 15:22 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy