Forum

Powrót nowe postępowanie

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Cześć, w grudniu 2022 roku przeprowadzony został przetarg (TP wariant 1) na środki czyszczące w 2023 roku - umowa podpisana też w grudniu.
Dzisiaj okazało się, że na 2023 rok muszę "domówić" kilka pozycji na łączną kwotę brutto ok. 50 tyś zł. - większe zużycie niż zakładano.
1. Rozumiem, że nie łączę tego z poprzednim postępowaniem (tamto wszczęte i zakończone w zeszłym roku) i wysyłam zapytanie ofertowe
2. Dla zapytania ofertowego nie mam obowiązku żądania oświadczenia o których mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych...?
Zależy nam na czasie, najłatwiej byłoby puścić zapytanie ofertowe. Podejrzewam, że na koniec roku będziemy musieli zrobić przetarg na 2024 rok, ale na ten moment zależy nam na czasie, a inne pozycje z tej umowy zawartej w 2022 roku będziemy dalej zamawiali (ilości nie zostały wyczerpane).
Cześć, w grudniu 2022 roku przeprowadzony został przetarg (TP wariant 1) na środki czyszczące w 2023 roku - umowa podpisana też w grudniu. Dzisiaj okazało się, że na 2023 rok muszę "domówić" kilka pozycji na łączną kwotę brutto ok. 50 tyś zł. - większe zużycie niż zakładano. 1. Rozumiem, że nie łączę tego z poprzednim postępowaniem (tamto wszczęte i zakończone w zeszłym roku) i wysyłam zapytanie ofertowe 2. Dla zapytania ofertowego nie mam obowiązku żądania oświadczenia o których mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych...? Zależy nam na czasie, najłatwiej byłoby puścić zapytanie ofertowe. Podejrzewam, że na koniec roku będziemy musieli zrobić przetarg na 2024 rok, ale na ten moment zależy nam na czasie, a inne pozycje z tej umowy zawartej w 2022 roku będziemy dalej zamawiali (ilości nie zostały wyczerpane).
0
2023-08-25 09:35 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

ad. 1 tak
ad.2 nie musisz aczkolwiek zweryfikować go musisz(bo to też zam. publiczne) więc moze łatwiej go dołaczyć do zapytania
ad. 1 tak ad.2 nie musisz aczkolwiek zweryfikować go musisz(bo to też zam. publiczne) więc moze łatwiej go dołaczyć do zapytania
0
2023-08-25 09:54 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy