Forum

Powrót Usługa żywienia pacjentów szpitala

A.

Anna .....

32

Witam,

Planuję postępowanie na kompleksową usługę żywienia dla pacjentów szpitala (Zamawiający posiada kuchnie na terenie szpitala i udostępni ją Wykonawcy na podstawie umowy dzierżawy.)

Mam kilka watpliwości:
1) czy ww. usługa jest usługą społeczną ?,
2) czy kryterium oceny ofert może być cena 100% ?,
3) szpital planuje za dwa miesiąc otworzyć nowy oddział - na tą chwilę nie umie ocenić liczbę nowych pacjentów (i czy w ogóle będą, czy uda się otworzyć oddział) - czy w postępowaniu można jakość się zabezpieczyć, że może nastąpić zwiększona liczba posiłków - nie wiem jak podejść do tego tematu- prawo opcji ???

Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
Witam, Planuję postępowanie na kompleksową usługę żywienia dla pacjentów szpitala (Zamawiający posiada kuchnie na terenie szpitala i udostępni ją Wykonawcy na podstawie umowy dzierżawy.) Mam kilka watpliwości: 1) czy ww. usługa jest usługą społeczną ?, 2) czy kryterium oceny ofert może być cena 100% ?, 3) szpital planuje za dwa miesiąc otworzyć nowy oddział - na tą chwilę nie umie ocenić liczbę nowych pacjentów (i czy w ogóle będą, czy uda się otworzyć oddział) - czy w postępowaniu można jakość się zabezpieczyć, że może nastąpić zwiększona liczba posiłków - nie wiem jak podejść do tego tematu- prawo opcji ??? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
0
2023-08-28 12:48 0

A.

Aleksandra .....

Fachowiec 109

pkt 1) - tak;
pkt 2) - niska cena = niska jakość - a tu chodzi o żywienie ludzi chorych, moim zdaniem i to z 60% wagi powinno być za jakość, dodatkowe punkty za uwzględnienie różnych diet - bezglutenowych, dla diabetyków.
pkt 3) - opcja, ale pod warunkiem, że jednak da się ocenić potrzeby
pkt 1) - tak; pkt 2) - niska cena = niska jakość - a tu chodzi o żywienie ludzi chorych, moim zdaniem i to z 60% wagi powinno być za jakość, dodatkowe punkty za uwzględnienie różnych diet - bezglutenowych, dla diabetyków. pkt 3) - opcja, ale pod warunkiem, że jednak da się ocenić potrzeby
0
2023-08-29 07:10 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy