Forum

Powrót czy oferta jest złożona właściwie - pilne - pomocy

M.

Monika .....

15

W raporcie z otwarcia ofert mam informację, że formularz nie prawidłowo przetworzony, ponadto w informacji z otwarci ofert pobrany z e-zamówienia mam informację :
"Oferta została złożona, ale nie zawiera prawidłowego formularza i nie można odczytać z niego danych - sprawdź informacje w Raporcie z przebiegu otwarcia ofert."
Czy w inform,acji z otwarci aofert mam to wpisać pomimo, że odczytałam ofertę i widzę jej wartość?
W raporcie z otwarcia ofert mam informację, że formularz nie prawidłowo przetworzony, ponadto w informacji z otwarci ofert pobrany z e-zamówienia mam informację : "Oferta została złożona, ale nie zawiera prawidłowego formularza i nie można odczytać z niego danych - sprawdź informacje w Raporcie z przebiegu otwarcia ofert." Czy w inform,acji z otwarci aofert mam to wpisać pomimo, że odczytałam ofertę i widzę jej wartość?
0
2023-09-04 15:03 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Sprawdź formularz.
To, że durny automat z ezamowień nie potrafi go rozczytać to nie znaczy, że oferta jest zła.
Możliwe przyczyny:
1. wpisanie w pole cena wartości inych niż liczbowe (np PLN)
2. Zabezpieczenie podpisem pliku formularza uniemożliwiające skopiowanie danych (miałem taki przypadek, formularz był ok ale nic z niego się nie dało skopiować, nie dało się przeszukiwać choć na pewno nie był to skan wydruku).
Bez paniki.
Edit:
Tak, zamieszczaj dane z tego formularza w informacji z otwarcia, jeżeli tylko dasz radę odczytać. Jak będziesz miała "robaczki" w polu cena to w nie kliknij - byc może pomoże.
Sprawdź formularz. To, że durny automat z ezamowień nie potrafi go rozczytać to nie znaczy, że oferta jest zła. Możliwe przyczyny: 1. wpisanie w pole cena wartości inych niż liczbowe (np PLN) 2. Zabezpieczenie podpisem pliku formularza uniemożliwiające skopiowanie danych (miałem taki przypadek, formularz był ok ale nic z niego się nie dało skopiować, nie dało się przeszukiwać choć na pewno nie był to skan wydruku). Bez paniki. Edit: Tak, zamieszczaj dane z tego formularza w informacji z otwarcia, jeżeli tylko dasz radę odczytać. Jak będziesz miała "robaczki" w polu cena to w nie kliknij - byc może pomoże.
0
2023-09-04 15:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy