Forum

Powrót jak odpowiadać na wiadomość Wykonawcy na e-zamówieniach?

P.

Piotr .....

45

Witam. Za pomocą platformy e-zamówienia (na której prowadzone jest postępowanie przetargowe) otrzymałem wiadomość od Wykonawcy z zapytaniem do przetargu. W związku z tym, że w postępowaniu został już raz przedłużony termin składania ofert, a zapytanie wpłynęło po przedłużeniu (po terminie pierwotnie przeznaczonym na otwarcie ofert), więc nie ma mowy o dotrzymaniu terminu z art. 284 ust. 2, dlatego nie chcemy odpowiadać na zadane pytania. Tylko w jaki sposób można odpowiedzieć Wykonawcy na platformie że nie będziemy udzielać odpowiedzi i czy w ogóle jest taka możliwość?
Przy okazji zapytam, czy jeżeli w postępowaniu nie wpłynie żadna oferta to czy mogę od razu zamieścić informację o unieważnieniu postępowania czy najpierw należy zamieścić kwotę przeznaczona na sfinansowanie?
Witam. Za pomocą platformy e-zamówienia (na której prowadzone jest postępowanie przetargowe) otrzymałem wiadomość od Wykonawcy z zapytaniem do przetargu. W związku z tym, że w postępowaniu został już raz przedłużony termin składania ofert, a zapytanie wpłynęło po przedłużeniu (po terminie pierwotnie przeznaczonym na otwarcie ofert), więc nie ma mowy o dotrzymaniu terminu z art. 284 ust. 2, dlatego nie chcemy odpowiadać na zadane pytania. Tylko w jaki sposób można odpowiedzieć Wykonawcy na platformie że nie będziemy udzielać odpowiedzi i czy w ogóle jest taka możliwość? Przy okazji zapytam, czy jeżeli w postępowaniu nie wpłynie żadna oferta to czy mogę od razu zamieścić informację o unieważnieniu postępowania czy najpierw należy zamieścić kwotę przeznaczona na sfinansowanie?
0
2023-09-05 08:04 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Jak nie chcecie odpowiadać , to po prostu nie odpowiadacie i nigdzie nic nie zamieszczacie.
Jak nie ma ofert to nie trzeba zamieszczać informacji o kwocie, ale można to zrobić, decyzja należy do Zamawiającego. Potem to już unieważnienie.
Jak nie chcecie odpowiadać , to po prostu nie odpowiadacie i nigdzie nic nie zamieszczacie. Jak nie ma ofert to nie trzeba zamieszczać informacji o kwocie, ale można to zrobić, decyzja należy do Zamawiającego. Potem to już unieważnienie.
0
2023-09-05 08:55 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy