Forum

Powrót RIO a pytania

M.

Maria .....

0

Dzień dobry, mamy kontrolę rio i już wiem, że będę miała do wyjaśnienia kwestię szacowania przedmiotu zamówienia.
Sprawa wygląda następująco.
Dofin. Polski Ład.
Kosztorys inwestorski na kwotę 842 000,00zł brutto, w budżecie zabezpieczone 800 000,00zł, oferta wykonawcy na 857 000,00. Kwota ostatecznie zwiększona i umowa podpisana.
Pytanie RIO będzie dot. rozbieżności pomiędzy kosztorysem a zabezpieczeniem.
Jak mogę to wyjaśnić? Proszę o poradę.
Dzień dobry, mamy kontrolę rio i już wiem, że będę miała do wyjaśnienia kwestię szacowania przedmiotu zamówienia. Sprawa wygląda następująco. Dofin. Polski Ład. Kosztorys inwestorski na kwotę 842 000,00zł brutto, w budżecie zabezpieczone 800 000,00zł, oferta wykonawcy na 857 000,00. Kwota ostatecznie zwiększona i umowa podpisana. Pytanie RIO będzie dot. rozbieżności pomiędzy kosztorysem a zabezpieczeniem. Jak mogę to wyjaśnić? Proszę o poradę.
0
2023-09-05 12:15 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Tutaj nie ma co wyjaśniać. Jak najbardziej wartość szacunkowa może być mniejsza niż kwota zabezpieczona w budżecie.
Wartość szacunkową ustalono z należytą starannością, zgodnie z PZP, na podstawie kosztorysu inwestorskiego. Jak jest inaczej niech wskażą który naruszyliście przepis.
Tutaj nie ma co wyjaśniać. Jak najbardziej wartość szacunkowa może być mniejsza niż kwota zabezpieczona w budżecie. Wartość szacunkową ustalono z należytą starannością, zgodnie z PZP, na podstawie kosztorysu inwestorskiego. Jak jest inaczej niech wskażą który naruszyliście przepis.
0
2023-09-05 12:52 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy