Forum

Powrót UDOSTĘPNIENIE ZASOBÓW

K.

Katarzyna .....

0

Pytanie mam następujące:
czy jeżeli w SWZ jest następujący zapis:
Warunek udziału dotyczący zdolności technicznej zostanie spełniony :
przez wykonawcę samodzielnie: lub
przez minimum jeden podmiot udostepniający wiedze i doświadczenie (podwykonawcę) samodzielnie
w przypadku wykonawców wspólnie występujących , samodzielnie przez jeden podmiot występujących wspólnie
Nie jest dopuszczalne łączenie (sumowanie)doświadczenia w ramach doświadczenia różnych podmiotów zaangażowanych w realizację zamówienia

Czyli np. w przypadku Konsorcjum warunek musi spełnić jeden z członków w całości (są 2 roboty drogowe|) i nie może jednej referencji mieć partner a jednej lider
i tak samo w przypadku np. jako Wykonawca spełniam 1 robotę a na drugą udostepnia mi inny podmiot
Pytanie mam następujące: czy jeżeli w SWZ jest następujący zapis: Warunek udziału dotyczący zdolności technicznej zostanie spełniony : przez wykonawcę samodzielnie: lub przez minimum jeden podmiot udostepniający wiedze i doświadczenie (podwykonawcę) samodzielnie w przypadku wykonawców wspólnie występujących , samodzielnie przez jeden podmiot występujących wspólnie Nie jest dopuszczalne łączenie (sumowanie)doświadczenia w ramach doświadczenia różnych podmiotów zaangażowanych w realizację zamówienia Czyli np. w przypadku Konsorcjum warunek musi spełnić jeden z członków w całości (są 2 roboty drogowe|) i nie może jednej referencji mieć partner a jednej lider i tak samo w przypadku np. jako Wykonawca spełniam 1 robotę a na drugą udostepnia mi inny podmiot
0
2023-09-07 12:29 0

A.

Agnieszka .....

21

Warunek musi spełnić samodzielnie wykonawca lub wykonawca składający wspólnie lub podmiot trzeci. Taki zapis w SWZ uniemożliwia sumowanie potencjału.
Warunek musi spełnić samodzielnie wykonawca lub wykonawca składający wspólnie lub podmiot trzeci. Taki zapis w SWZ uniemożliwia sumowanie potencjału.
0
2023-09-07 12:44 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy