Forum

Powrót Zwrot wadium po terminie

M.

Maria .....

0

Dzień dobry, zwróciłam wadium po 30 dniach z powodu mojej nie uwagi, mamy RIO i jest to jedna z rzeczy do wyjaśnienia.
Czy mógłby ktoś pomóc co odpisać prócz tego, że to nie uwaga pracownika?
Dzień dobry, zwróciłam wadium po 30 dniach z powodu mojej nie uwagi, mamy RIO i jest to jedna z rzeczy do wyjaśnienia. Czy mógłby ktoś pomóc co odpisać prócz tego, że to nie uwaga pracownika?
0
2023-09-07 14:18 0

A.

Aleksandra .....

Fachowiec 109

Jeśli wadium było wniesione w innej formie niż pieniądz to zawsze można spróbować z argumentem, że Wykonawca nie poniósł żadnej szkody w związku ze zwłoką, a wadium zwrócono w pierwszym możliwym terminie, nie natychmiast czyli przyjrzeć się czy była zwłoka czy tylko opóźnienie. A przede wszystkim przyznać się, przeprosić i pójść na szkolenie :)
Jeśli wadium było wniesione w innej formie niż pieniądz to zawsze można spróbować z argumentem, że Wykonawca nie poniósł żadnej szkody w związku ze zwłoką, a wadium zwrócono w pierwszym możliwym terminie, nie natychmiast czyli przyjrzeć się czy była zwłoka czy tylko opóźnienie. A przede wszystkim przyznać się, przeprosić i pójść na szkolenie :)
0
2023-09-08 07:16 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy