Forum

Powrót JEDZ

L.

Leszek .....

13

Chciałem zapytać, jak prawidłowo wypełnić JEDZ w przypadku warunku udziału w postępowaniu dotyczącego potencjału osobowego (dysponowanie osobami z konkretnym wykształceniem i doświadczeniem). Chodzi mi o sytuację gdy zamawiający oczekuje wypełnienia części IV sekcja C (sytuacja gdy zamawiający nie poprzestaje wyłącznie na ogólnym oświadczeniu – alfa).
Który punkt z części IV sekcji C jest właściwy? Pkt 2 a może 6?
W instrukcji wypełniania JEDZ w części IV sekcji C pkt 6 jest następująca informacją: „W tym miejscu formularza wykonawca składa oświadczenie dotyczące swojego potencjału osobowego: jego kwalifikacji zawodowych oraz wykształcenia. Istotne jest, że oświadczenie to dotyczy samego wykonawcy i jego kadry kierowniczej (organów zarządzających), i należy je odróżnić od warunku dotyczącego osób skierowanych do realizacji zamówienia i oświadczenia składanego przez wykonawcę w tym zakresie, które to oświadczenie składa się we wcześniejszej rubryce formularza”, a wcześniejsza rubryka to pkt 5, który w ogóle mi nie pasuje do potencjału osobowego
Chciałem zapytać, jak prawidłowo wypełnić JEDZ w przypadku warunku udziału w postępowaniu dotyczącego potencjału osobowego (dysponowanie osobami z konkretnym wykształceniem i doświadczeniem). Chodzi mi o sytuację gdy zamawiający oczekuje wypełnienia części IV sekcja C (sytuacja gdy zamawiający nie poprzestaje wyłącznie na ogólnym oświadczeniu – alfa). Który punkt z części IV sekcji C jest właściwy? Pkt 2 a może 6? W instrukcji wypełniania JEDZ w części IV sekcji C pkt 6 jest następująca informacją: „W tym miejscu formularza wykonawca składa oświadczenie dotyczące swojego potencjału osobowego: jego kwalifikacji zawodowych oraz wykształcenia. Istotne jest, że oświadczenie to dotyczy samego wykonawcy i jego kadry kierowniczej (organów zarządzających), i należy je odróżnić od warunku dotyczącego osób skierowanych do realizacji zamówienia i oświadczenia składanego przez wykonawcę w tym zakresie, które to oświadczenie składa się we wcześniejszej rubryce formularza”, a wcześniejsza rubryka to pkt 5, który w ogóle mi nie pasuje do potencjału osobowego
0
2023-09-12 12:02 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Ja generalnie zawsze ograniczam swoje JEDZe do sekcji alfa, ale jak tak czytam instrukcję JEDZ, to pkt 2 wydaje mi sie prawidlowy :)

tak sobie ide po tej sekcji i:
1a i 1b) wykaz robot, usług, dostaw
2) wykaz osób
3) wykaz narzedzi... itd.
Ja generalnie zawsze ograniczam swoje JEDZe do sekcji alfa, ale jak tak czytam instrukcję JEDZ, to pkt 2 wydaje mi sie prawidlowy :) tak sobie ide po tej sekcji i: 1a i 1b) wykaz robot, usług, dostaw 2) wykaz osób 3) wykaz narzedzi... itd.
0
2023-09-12 12:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy