Forum

Powrót istotne zmiany charakteru zamówienia

MP

Marta Pasieka

0

Czy w procedurze unijnej możliwe jest dokonanie zmiany treści SWZ, polegającej na wydłużeniu terminu wykonania zamówienia z 1 roku na 2 lata. Czy jest to zmiana istotna i można ją wprowadzić ( art. 137 ust. 6) czy jednak jest to zmiana prowadząca do istotnej zmiany charakteru zamówienia i należy unieważnić postępowanie (art. 137 ust. 7)?
Czy w procedurze unijnej możliwe jest dokonanie zmiany treści SWZ, polegającej na wydłużeniu terminu wykonania zamówienia z 1 roku na 2 lata. Czy jest to zmiana istotna i można ją wprowadzić ( art. 137 ust. 6) czy jednak jest to zmiana prowadząca do istotnej zmiany charakteru zamówienia i należy unieważnić postępowanie (art. 137 ust. 7)?
0
2023-09-22 08:46 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

Nie próbowałem aż takich zmian. :)
Ale jak dla mnie charakter raczej się nie zmienia. Zmieniają się warunki realizacji i ta zmiana ma wpływa na treść ogłoszenia ale przy założeniu że system puści cię to myslę że przy przesunięciu TSO aby od zmiany było te 30 dni zachowane taka zmiana była by mozliwa. Ale zastrzegam to tylko moje domysły.
Nie próbowałem aż takich zmian. :) Ale jak dla mnie charakter raczej się nie zmienia. Zmieniają się warunki realizacji i ta zmiana ma wpływa na treść ogłoszenia ale przy założeniu że system puści cię to myslę że przy przesunięciu TSO aby od zmiany było te 30 dni zachowane taka zmiana była by mozliwa. Ale zastrzegam to tylko moje domysły.
0
2023-09-22 09:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy