Forum

Powrót szacowanie wartości zamówienia na 2024 r. - jak to robicie?

P.

Piotr .....

45

Proszę o podpowiedź w sprawie waszych doświadczeń z szacowaniem wartości zamówienia. Obecnie chcę oszacować wartość zamówienia na świadczenie usług prawniczych w roku 2024. Czy szacowanie na podstawie obowiązującej umowy powiększonej o prognozowany średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych na rok 2024 (106,6%) z projektu ustawy budżetowej będzie prawidłowym szacowaniem? Czy może macie jakieś inne sprawdzone pomysły na takie sytuacje?
Proszę o podpowiedź w sprawie waszych doświadczeń z szacowaniem wartości zamówienia. Obecnie chcę oszacować wartość zamówienia na świadczenie usług prawniczych w roku 2024. Czy szacowanie na podstawie obowiązującej umowy powiększonej o prognozowany średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych na rok 2024 (106,6%) z projektu ustawy budżetowej będzie prawidłowym szacowaniem? Czy może macie jakieś inne sprawdzone pomysły na takie sytuacje?
0
2023-09-25 09:13 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

JA tak robię.
A potem zdziwienie bo cena wzrosła "troszkę" bardziej (40%?)
Moze to jest rzeczywisty wskaźnik inflacji (a przynajmniej wskaźnik dla tego rodzaju usług?)?
JA tak robię. A potem zdziwienie bo cena wzrosła "troszkę" bardziej (40%?) Moze to jest rzeczywisty wskaźnik inflacji (a przynajmniej wskaźnik dla tego rodzaju usług?)?
0
2023-09-25 09:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy