Forum

Powrót Wykonawcy wspólnie składający ofertę

I.

Izabela .....

0

Zamotałam się i już totalnie zgłupiałam. Proszę o rozwianie wątpliwości. Ofertę złożyła spółka cywilna, np. XYZ Pan A. i Pan B. Kogo wpisać w info z otwarcia ofert? Tak jak podali w formularzu ofertowym: XYZ Pan A. i Pan B czy dane tylko wspólników występujaceych w formie spółki cywilnej? A oświadczenie z art. 125 składa każdy z wspólników Pan A i Pan B. Ale wpisali że wykonawcą jest XYZ Pan A. i Pan B. reprezentowany przez pana A.. Pan B. nie złożył oświadczenia. Podpowiedzcie proszę.
Zamotałam się i już totalnie zgłupiałam. Proszę o rozwianie wątpliwości. Ofertę złożyła spółka cywilna, np. XYZ Pan A. i Pan B. Kogo wpisać w info z otwarcia ofert? Tak jak podali w formularzu ofertowym: XYZ Pan A. i Pan B czy dane tylko wspólników występujaceych w formie spółki cywilnej? A oświadczenie z art. 125 składa każdy z wspólników Pan A i Pan B. Ale wpisali że wykonawcą jest XYZ Pan A. i Pan B. reprezentowany przez pana A.. Pan B. nie złożył oświadczenia. Podpowiedzcie proszę.
0
2023-09-27 11:46 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

IMHO:
Spółka cywilna to nie jest konsorcjum. Jej uczestnicy są traktowani jak uczestnicy konsorcjum więc:
Info z otwarcia ofert: wpisał bym Pan A, Pan B Spółka cywilna (w tym NIP lub REGON spółki)
Oświadczenie ze 125: każdy z wspólnik spółki cywilnej (tak jak uczestnicy konsorcjum - więc wezwij do uzupełnienia. No chyba że napisał, że składa oświadczenie w imieniu: Pana A ORAZ Pana B, wtedy bym odpuścił).
Oświadczenie z 125 złożone przez SC jest na pewno niewystarczające, a pokuszę się na stwierdzenie, że nieprawidłowe (bo nie ma czegoś takiego jak s.c. a umowa nie może przecież złożyć oświadczenia).
IMHO: Spółka cywilna to nie jest konsorcjum. Jej uczestnicy są traktowani jak uczestnicy konsorcjum więc: Info z otwarcia ofert: wpisał bym Pan A, Pan B Spółka cywilna (w tym NIP lub REGON spółki) Oświadczenie ze 125: każdy z wspólnik spółki cywilnej (tak jak uczestnicy konsorcjum - więc wezwij do uzupełnienia. No chyba że napisał, że składa oświadczenie w imieniu: Pana A ORAZ Pana B, wtedy bym odpuścił). Oświadczenie z 125 złożone przez SC jest na pewno niewystarczające, a pokuszę się na stwierdzenie, że nieprawidłowe (bo nie ma czegoś takiego jak s.c. a umowa nie może przecież złożyć oświadczenia).
0
2023-09-27 12:03 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy