Forum

Powrót Szacunkowa całkowita wartość w ogłoszeniu unijnym

A.

Anna .....

40

Czy wpisujecie szacunkową całkowitą wartość w ogłoszeniu unijnym - pkt. II.1.5. Mamy kontrolę, która stwierdziła uchybienie: Ogłoszenie o zamówieniu nie zawiera wszystkich elementów niezbędnych, wskazanych w załączniku V część C dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2014/24/UE z dnia 26
lutego 2014 r. w sprawie zamówień publicznych tj.:- całkowitego szacunkowego rzędu wielkości umowy (umów) w sprawie zamówienia; w przypadku gdy
zamówienie zostaje podzielone na części, informację tę podaje się dla każdej z nich. Ktoś miał taki przypadek? Formularze unijne nie wymuszają wpisania tych kwot
Czy wpisujecie szacunkową całkowitą wartość w ogłoszeniu unijnym - pkt. II.1.5. Mamy kontrolę, która stwierdziła uchybienie: Ogłoszenie o zamówieniu nie zawiera wszystkich elementów niezbędnych, wskazanych w załączniku V część C dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2014/24/UE z dnia 26 lutego 2014 r. w sprawie zamówień publicznych tj.:- całkowitego szacunkowego rzędu wielkości umowy (umów) w sprawie zamówienia; w przypadku gdy zamówienie zostaje podzielone na części, informację tę podaje się dla każdej z nich. Ktoś miał taki przypadek? Formularze unijne nie wymuszają wpisania tych kwot
0
2023-09-27 14:17 0

M.

Michał .....

38

Moim zdaniem tu się komuś coś pomyliło. Od kiedy to zamawiający na etapie ogłoszenia o zamówieniu musi tę kwotę ujawniać? Może to oczywiście zrobić ale nie musi.
Edit: Przeczytałem ten załącznik i tam faktycznie jest mowa o tym, że ta kwota ma być podana. Założę się ze 99% zamawiaczy tego nie robi. Wymóg podawania tej wartości to dla mnie jakieś kuriozum.
Moim zdaniem tu się komuś coś pomyliło. Od kiedy to zamawiający na etapie ogłoszenia o zamówieniu musi tę kwotę ujawniać? Może to oczywiście zrobić ale nie musi. Edit: Przeczytałem ten załącznik i tam faktycznie jest mowa o tym, że ta kwota ma być podana. Założę się ze 99% zamawiaczy tego nie robi. Wymóg podawania tej wartości to dla mnie jakieś kuriozum.
0
2023-09-27 15:29 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy