Forum

Powrót Kontrola i wyjaśnienia...

H.

Hanna .....

20

Pomocy!

Jesteśmy w absurdalnej sytuacji...
2 lata temu zrobiliśmy zapytanie ofertowe na dostawę sprzętu komputerowego, zgłosiliśmy ten zakup do wniosku o dofinansowanie ze środków unijnych i... grozi nam teraz korekta finansowa w wysokości 25% ponieważ...

Opublikowaliśmy postępowanie na platformie zakupowej, dostaliśmy... 10 ofert, ale pan kontroler wymaga udokumentowania, że poinformowaliśmy co najmniej 3 wykonawców o tym postępowaniu... niestety tłumaczenie, że postępowanie nadal "wisi" na platformie i chyba co najmniej 3 Wykonawców się o nim dowiedziało, skoro oferty mamy od 10 nie działa :-(

Podobno ten wymóg jest zapisany w jakichś tajnych wytycznych, których nikt nie widział... za pomocą platformy poinformowałam tylko 2 wykonawców...

Niestety mój mózg działa chyba na innym oprogramowaniu i nie wiem jak się przed takim zarzutem bronić...

Może ktoś z Was miał podobne przejścia z kontrolerami?
Pomocy! Jesteśmy w absurdalnej sytuacji... 2 lata temu zrobiliśmy zapytanie ofertowe na dostawę sprzętu komputerowego, zgłosiliśmy ten zakup do wniosku o dofinansowanie ze środków unijnych i... grozi nam teraz korekta finansowa w wysokości 25% ponieważ... Opublikowaliśmy postępowanie na platformie zakupowej, dostaliśmy... 10 ofert, ale pan kontroler wymaga udokumentowania, że poinformowaliśmy co najmniej 3 wykonawców o tym postępowaniu... niestety tłumaczenie, że postępowanie nadal "wisi" na platformie i chyba co najmniej 3 Wykonawców się o nim dowiedziało, skoro oferty mamy od 10 nie działa :-( Podobno ten wymóg jest zapisany w jakichś tajnych wytycznych, których nikt nie widział... za pomocą platformy poinformowałam tylko 2 wykonawców... Niestety mój mózg działa chyba na innym oprogramowaniu i nie wiem jak się przed takim zarzutem bronić... Może ktoś z Was miał podobne przejścia z kontrolerami?
0
2023-09-28 12:56 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

niech pokaże te wytyczne, kontrola musi wskazać konkretnie jaki przepis prawa naruszyłaś albo jakie wytyczne. Publiczne udostępnienie zapytania jest nawet wyżej w hierarchii niż wysłanie zapytania celowanego do np. 3 wykonawców, natomiast nie słyszałem o takim wymogu.
niech pokaże te wytyczne, kontrola musi wskazać konkretnie jaki przepis prawa naruszyłaś albo jakie wytyczne. Publiczne udostępnienie zapytania jest nawet wyżej w hierarchii niż wysłanie zapytania celowanego do np. 3 wykonawców, natomiast nie słyszałem o takim wymogu.
0
2023-09-28 13:08 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy