Forum

Powrót Podwykonawca

R.

Robert .....

14

Dzień dobry
Jestem wykonawcą przetargu na dostawę mebli ( wraz z ich montażem).
Wytworzeniem/produkcją zajmuje się ja ale dostawy zlecam firmom transportowym, co chyba jest normalne a montaż tych mebli - firmie zewnętrznej.
Pytanie - czy muszę ich zgłaszać jako podwykonawcy? U Państwa wykonawca zawsze firmy zgłaszają tych podwykonawców - np. firmy transportowe/montażowe?
Jeżeli to pomoże, to wartość usług transportu i montażu nie przekracza 20% wartości zamówienia.
Dzień dobry Jestem wykonawcą przetargu na dostawę mebli ( wraz z ich montażem). Wytworzeniem/produkcją zajmuje się ja ale dostawy zlecam firmom transportowym, co chyba jest normalne a montaż tych mebli - firmie zewnętrznej. Pytanie - czy muszę ich zgłaszać jako podwykonawcy? U Państwa wykonawca zawsze firmy zgłaszają tych podwykonawców - np. firmy transportowe/montażowe? Jeżeli to pomoże, to wartość usług transportu i montażu nie przekracza 20% wartości zamówienia.
0
2023-09-28 15:57 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Trzeba zobaczyć do umowy jaką pan zawarł z zamawiającym, jeżeli nic tam nie ma to nie zgłasza pan
Trzeba zobaczyć do umowy jaką pan zawarł z zamawiającym, jeżeli nic tam nie ma to nie zgłasza pan
0
2023-09-29 07:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy