Forum

Powrót Czy można unieważnić 1 zadanie przed otwarciem?

A.

Agata .....

8

Właśnie dostałam informację od merytorycznych, że trzeba unieważniać 1 zadanie w ogłoszonym postępowaniu. To jest przetarg krajowy z 2 zadaniami z otwarciem na 06.10.2023 r.. Chcą przed otwarciem postępowania unieważnić 1 zadanie z art. 256. Czy można unieważnić tylko jedno zadanie przed otwarciem, a drugie dalej procedować?
Do tego na pewno trzeba będzie zrobić modyfikację SWZ i załącznika do SWZ - czy w takim wypadku zrobić to jednym dokumentem tj. zawiadomić w jednym piśmie że z art. 256 unieważnia się zadanie (podać uzasadnienie) a w drugim punkcie poinformować o modyfikacji SWZ?
A co z ogłoszeniem o zmianie - przesunąć tylko terminy, a dopiero w ogłoszeniu o wyniku postępowania napisać, że pakiet został unieważniony?
Właśnie dostałam informację od merytorycznych, że trzeba unieważniać 1 zadanie w ogłoszonym postępowaniu. To jest przetarg krajowy z 2 zadaniami z otwarciem na 06.10.2023 r.. Chcą przed otwarciem postępowania unieważnić 1 zadanie z art. 256. Czy można unieważnić tylko jedno zadanie przed otwarciem, a drugie dalej procedować? Do tego na pewno trzeba będzie zrobić modyfikację SWZ i załącznika do SWZ - czy w takim wypadku zrobić to jednym dokumentem tj. zawiadomić w jednym piśmie że z art. 256 unieważnia się zadanie (podać uzasadnienie) a w drugim punkcie poinformować o modyfikacji SWZ? A co z ogłoszeniem o zmianie - przesunąć tylko terminy, a dopiero w ogłoszeniu o wyniku postępowania napisać, że pakiet został unieważniony?
0
2023-10-02 12:18 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

chyba już tu omawialiśmy taki przypadek. nie pamiętam tylko ustaleń końcowych. Ale jak dla mnie zmiana bo w tym przepisie unieważniasz postępowanie a nie jego część jak to ma miejsce po otwarciu ofert gdzie się toczą odrębnie od siebie
chyba już tu omawialiśmy taki przypadek. nie pamiętam tylko ustaleń końcowych. Ale jak dla mnie zmiana bo w tym przepisie unieważniasz postępowanie a nie jego część jak to ma miejsce po otwarciu ofert gdzie się toczą odrębnie od siebie
0
2023-10-02 12:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy