Forum

Powrót Podział na części a wezwanie o PŚD, wątpliwość

E.

Ewa .....

1

Poradźcie proszę :)
Mam taką sytuację, przetarg nieograniczony, zam. współfinansowane, możliwość składania ofert częściowych, brak warunków udziału. W części nr 2 wezwałam wykonawcę z najwyższą ilością punktów o PŚD dot. podstaw wykluczenia - nie złożył, wezwałam z art. 128, nie złożył. Kolejny wykonawca z rankingu dot. części nr 2 był jednocześnie najkorzystniejszy w części nr 1 i mam już jego PŚD (w wezwaniu na które je złożył było napisane, iż dotyczy części 1). Wzywam jeszcze raz? Czy PŚD traktuję jako do całego postępowania i już je po prostu mam? W oświadczeniu dot. grupy kapitałowej wykonawca napisał: "nie należę do tej samej grupy kapitałowej z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową w niniejszym postępowaniu".
Poradźcie proszę :) Mam taką sytuację, przetarg nieograniczony, zam. współfinansowane, możliwość składania ofert częściowych, brak warunków udziału. W części nr 2 wezwałam wykonawcę z najwyższą ilością punktów o PŚD dot. podstaw wykluczenia - nie złożył, wezwałam z art. 128, nie złożył. Kolejny wykonawca z rankingu dot. części nr 2 był jednocześnie najkorzystniejszy w części nr 1 i mam już jego PŚD (w wezwaniu na które je złożył było napisane, iż dotyczy części 1). Wzywam jeszcze raz? Czy PŚD traktuję jako do całego postępowania i już je po prostu mam? W oświadczeniu dot. grupy kapitałowej wykonawca napisał: "nie należę do tej samej grupy kapitałowej z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową w niniejszym postępowaniu".
0
2023-10-04 10:39 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Wezwij.
Albo dostarczy, albo napisze że masz i że są aktualne (przynajmniej tak powinien).
Najgorszy - czarny scenariusz: nie odpowie a Ty te dokumenty masz. IMHO wtedy do odrzucenia (pomimo posiadanych dokumentów) ale robiłbym coś takiego z ciężkim sercem, jednak każda z części zamówienia to osobne postępowanie.
Wezwij. Albo dostarczy, albo napisze że masz i że są aktualne (przynajmniej tak powinien). Najgorszy - czarny scenariusz: nie odpowie a Ty te dokumenty masz. IMHO wtedy do odrzucenia (pomimo posiadanych dokumentów) ale robiłbym coś takiego z ciężkim sercem, jednak każda z części zamówienia to osobne postępowanie.
0
2023-10-04 10:45 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy