Forum

Powrót wezwanie do uzupełnienie / poprawienia podmiotowych środków dowodowych

P.

Paula .....

1

Witam,
Tryb podstawowy:
1. pierwszego wykonawcę wezwałam w trybie art. 128 do uzupełnienia oświadczenia o spełnieniu warunków i braku podstaw do wykluczenia ponieważ wykonawca nic nie zaznaczył w oświadczeniu, czy zastosowałam dobry art. 128 czy powinnam dać art. 223?
Bo teraz nie wiem czy go odrzucić czy co zrobić bo i tak nie odpowiedział wykonawca na wezwanie.
2. drugiego wykonawcę wezwałam też na podstawie art. 128 do poprawienia/wyjaśnienia oferty, ponieważ chyba się pomylił-złozył ofertę tylko na jedna część, a zaznaczył okres gwarancji do innej części zamówienia...tez nie odpowiedział na wezwanie.
Co w tym przypadku zrobić, odzrucić?
Witam, Tryb podstawowy: 1. pierwszego wykonawcę wezwałam w trybie art. 128 do uzupełnienia oświadczenia o spełnieniu warunków i braku podstaw do wykluczenia ponieważ wykonawca nic nie zaznaczył w oświadczeniu, czy zastosowałam dobry art. 128 czy powinnam dać art. 223? Bo teraz nie wiem czy go odrzucić czy co zrobić bo i tak nie odpowiedział wykonawca na wezwanie. 2. drugiego wykonawcę wezwałam też na podstawie art. 128 do poprawienia/wyjaśnienia oferty, ponieważ chyba się pomylił-złozył ofertę tylko na jedna część, a zaznaczył okres gwarancji do innej części zamówienia...tez nie odpowiedział na wezwanie. Co w tym przypadku zrobić, odzrucić?
0
2023-10-12 08:11 0

A.

Anna .....

40

zgodnie z art. 266 do trybu podstawowego stosuje się art. 128 - czyli zrobiłaś dobrze :) Jeżeli Wykonawca 1 nie złożył uzupełnienia - do odrzucenia. Z wykonawcą nr 2 - zależy, czy gwarancja była kryterium oceny ofert? czy miałaś zapisy w SWZ co zrobisz jak Wykonawca zaznaczy źle/ nie zaznaczy?
zgodnie z art. 266 do trybu podstawowego stosuje się art. 128 - czyli zrobiłaś dobrze :) Jeżeli Wykonawca 1 nie złożył uzupełnienia - do odrzucenia. Z wykonawcą nr 2 - zależy, czy gwarancja była kryterium oceny ofert? czy miałaś zapisy w SWZ co zrobisz jak Wykonawca zaznaczy źle/ nie zaznaczy?
0
2023-10-12 08:21 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy